[ X ]
Important15 Aprilie 2019 15:00

Motivul pentru care Președintele Dodon consideră că, la alegerile parlamentare anticipate, PSRM va obține mai multe mandate

Președintele Republicii Moldova, Igor Dodon, consideră că, probabilitatea de a organiza, în prezent, alegerile parlamentare anticipate în Republica Moldova este de 70%. Despre aceasta șeful statului a declarat în cadrul emisiunii „Пятница с Анатолием Голя” de la RTR Moldova.

După cum informează TRIBUNA, Igor Dodon a declarat că el crede că, în toamnă, în septembrie-octombrie, cel mai probabil, vor avea loc alegeri parlamentare anticipate.

„Dacă la cei “de dreapta” nu va funcționa sentimentul de auto-conservare și nu vor merge spre întâmpinarea noastră și a propunerilor prezentate de socialiști, atunci vor exista alegeri parlamentare anticipate, iar din blocul ACUM nu va rămâne nimic și, cred că, ei înțeleg perfect acest lucru”, a spus el.

Șeful statului consideră că, la alegerile parlamentare anticipate, Partidul Socialiștilor are toate șansele de a-și îmbunătăți rezultatul și de a obține mai multe mandate decât pe 24 februarie curent.

„Chiar dacă vor fi organizate alegeri conform acestui sistem electoral, sunt 10-15 circumscripții unde socialiștii au pierdut cu o diferență de doar câteva zeci de voturi. Credeți-mă că, în timpul alegerilor parlamentare anticipate, chiar dacă se va investi în partidele spoilere pentru ca acestea să crească, oamenii vor înțelege deja că din motiv că au votat pentru ei – pentru Usatîi, pentru Șor – în cele din urmă au câștigat fie cei „de dreapta”, așa cum s-a întâmplat în Chișinău, unde am a pierdut două mandate, fie în raioane. Cred că, aceste mandate vor reveni socialiștilor. Altă situație va fi și în Transnistria. Prin urmare, în timpul alegerilor parlamentare anticipate, socialiștii vor primi mai multe mandate”, a adăugat șeful statului.

De asemenea, președintele a menționat că nu exclude participarea sa la alegerile anticipate. „Nu exclud că voi merge la aceste alegeri. Ne pregătim de anticipate și pe parcurs vom vedea”, a concluzionat Dodon.

Andriana Cheptine

Sondaj

  • Ce aşteptări aveţi de la alegerile locale?

    View Results

    Loading ... Loading ...