[ X ]
Exclusiv12 Aprilie 2019 06:30

Pavel Filip sugerează că, dacă alegerile anticipate vor avea loc, vom alege 61 nu 101 deputaţi  

În cadrul unui interviu acordat portalului TRIBUNA, Președintele fracțiunii parlamentare a PDM în Parlament, Pavel Filip a declarat că alegerile anticipate sunt posibile, dar nu sunt de dorit. 

„Și categoric nu PDM va provoca alegeri anticipate. Pentru ce să intrăm iar în campanie electorală și să revenim la alegeri? Campaniile sunt necesare pentru a spune ce ai făcut pentru cetățeni, pentru a afla de la ei ce mai poți face în continuare și pentru a le dovedi că ești de încredere. Noi am făcut deja asta. Este fără logică să pierdem timp reluând întregul proces”, a declarat el.

El a menţionat că „Partidul Democrat s-a pronunțat și se pronunță contra anticipatelor, fiindcă așa un scenariu e rău pentru Moldova”. „E rău pentru economie, e rău pentru proiectele sociale, e rău pentru stabilitatea generală a țării. Anticipatele nu ar face decât să întârzie adoptarea de măsuri sociale cerute și așteptate la nivelul societății, ar descuraja mediul de afaceri și investițiile, ar crea incertitudine în toate domeniile”, a spus Pavel Filip.

„Vreau să fie însă foarte clar că PDM este pregătit pentru orice variantă. Iar în caz de anticipate eu sunt sigur că vom câștiga chiar mai multe mandate de deputat, fiindcă le vom spune foarte clar oamenilor: fiți alături de cei care vor să facă ceva pentru țară, nu alături de cei care vor doar haos și instabilitate. Mai mult, dacă vor avea loc alegeri parlamentare anticipate, ele trebuie să se desfășoare așa cum au votat cetățenii țării la referendumul consultativ din 24 februarie, adică să fie aleși 61 de deputați, nu 101. Amintesc că aproximativ două treimi din alegători s-au pronunțat la referendum Pentru reducerea numărului de parlamentari”, a adăugat el.

Notă: Varianta integrală a interviului poate fi accesată la acest link.

Cristina Pendea

Sondaj

  • Ce aşteptări aveţi de la alegerile locale?

    View Results

    Loading ... Loading ...