[ X ]
Exclusiv12 Aprilie 2019 09:00

(ACUM UN AN) Prim-ministrul Pavel Filip la Forumul de securitate de la Kiev

TRIBUNA continuă proiectul în care vă prezentăm evenimentele politice ce au avut loc exact acum un an. De data aceasta vă propunem să vă amintiţi ce s-a întâmplat pe 12 aprilie 2018. 

Anunţul Elenei Griţco 

Vicepreședintele „Partidului Nostru”, Elena Grițco, a anunţat că va candida independent la alegerile locale din municipiul Bălți. Anunțul a fost făcut pe o rețea de socializare.

Flashmob al PAS Youth și al tinerilor Platformei DA

Tinerii PAS Youth și Tinerii Platformei DA au organizat un flashmob cu ocazia lansării campaniei „Hârtie și săpun”. Evenimentul a avut loc în faţa Guvernului.

Prim-ministrul la Forumul de securitate de la Kiev

Prim-ministrul Pavel Filip a participat la cea de-a 11-a ediție a Forumului de securitate de la Kiev. El a vorbit despre amenințările la adresa securității regionale, dialogul ca instrument de echilibru şi necesitatea unor eforturi comune pentru păstrarea ordinii regionale şi internaţionale.

Reghina Apostolova şi-a prezentat programul electoral

Candidatul pentru funcția de Primar General al capitalei din partea Partidului „ȘOR”, Reghina Apostolova, a prezentat programul său electoral. Prezentarea a avut loc în cadrul unui briefing de presă, la eveniment participând conducerea formaţiunii.

Acord promulgat în prezenţa Premierului  

Președintele Ucrainei, Petro Poroșenko, a promulgat Legea cu privire la ratificarea Acordului privind controlul în comun al persoanelor, mijloacelor de transport și mărfurilor în punctele comune de trecere a frontierei de stat moldo-ucrainene, în prezența Prim-ministrului Pavel Filip, care se afla la Kiev cu ocazia participării la Forumul de securitate.

Conferinţa lui Ion Ceban

Candidatul socialiștilor la funcția de Primar general al mun. Chișinău, Ion Ceban, a anunțat, în cadrul unei conferințe de presă, viziunile și acțiunile sale pentru administrarea eficientă a municipiului Chişinău.

Discursul lui Andrian Candu 

În calitate sa de ambasador al securității rutiere, Speakerul Andrian Candu a ținut un discurs la Reuniunea Adunării Generale a ONU, în care s-a referit la măsurile ce pot fi întreprinse pentru a reduce numărul victimelor în trafic, precum și la standardele în infrastructura rutieră și educație.

Ion Ceban a degrevat din funcţie 

Candidatul pentru funcția de Primar General al Capitalei, Ion Ceban, liderul fracțiunii consilierilor socialiști în Consiliul Municipal Chișinău (CMC), a degrevat din funcția de purtător de cuvânt al Președintelui. Anunțul a fost făcut pe o rețea de socializare.

Vladimir Golovatiuc la o reuniune pe linia AI CSI

Deputatul PSRM, Vladimir Golovatiuc a participat la lucrările comisiei economice a Adunării Interparlamentare a statelor-membre CSI.

Întrevederea lui Pave Filip cu Volodimir Groisman

Premierul Pavel Filip a avut o întrevedere cu omologul său ucrainean Volodimir Groisman, în marja lucrărilor Forumului de Securitate de la Kiev. În aceeaşi zi, între Republica Moldova și Ucraina au fost semnate două documente în vederea liberalizării transportului auto și aerian dintre cele două țări.

Ion Ceban la spitalul Sf. Arhanghel Mihail și Gavriil

Ion Ceban, candidatul socialiştilor la Primăria capitalei, a avut o întrevedere cu întreg colectivul medical și personalul tehnic de la spitalul clinic municipal Sf. Arhanghel Mihail și Gavriil, în cadrul căreia a prezentat platforma sa electorală.

Candidatul PVE a depus documentele  

Candidatul Partidului Verde Ecologist (PVE), Victor Strătilă, a depus, la Consiliul electoral, setul de documente necesare pentru a fi înregistrat în calitate de concurent electoral la alegerile locale din 20 mai 2018 pentru funcţia de primar general al municipiului Chişinău.

Sursa: Almanah politic – 2018

Sondaj

  • Ce aşteptări aveţi de la alegerile locale?

    View Results

    Loading ... Loading ...