[ X ]
Important29 Martie 2019 11:00

Iurie Leancă a povestit cum a început istoria cu înaintarea candidaturii sale la europarlamentare. Crede că va obține mandatul?

Iurie Leancă, vicepremier pentru integrare europeană, președintele Partidului Popular European din Moldova, este candidat pe lista partidului de la București – PRO România, condus de Victor Ponta, la alegerile pentru Parlamentul European. Astfel, politicianul a povestit de unde a venit propunerea dată, informează TRIBUNA.

„Propunerea a venit de la domnul Ponta în luna ianuarie, când s-a aflat cu colegii la Chișinău, când am semnat și un acord de parteneriat între partide. Am discutat un pic contextul alegerilor în Parlamentul European și noi ne-am asumat responsabilitatea să colectăm semnături pentru PRO România printre cetățenii moldoveni cu cetățenie română. În acest condiții, domnul Ponta, cu care am o relație bazată pe încredere și proiecte, a venit cu această inițiativă inedită”, a spus Leancă, în cadrul emisiunii „Punctul pe Azi” de la TVR Moldova.

El a spus că timp de o zi a analizat propunerea. „Însă, apoi, evident am acceptat, pentru că urmăresc obiectivul de ancorare a RM în Uniunea Europeană. M-a și onorat și e o chestie de responsabilitate, e o oportunitate nu doar pentru mine, dar și pentru cetățeni RM și România”, a spus vicepremierul.

Întrebat dacă e de părere că va reuși să obțină mandatul, Leancă a spus că PRO România e un partid nou, care se bucură de popularitate și e constituit de oameni profesioniști. Potrivit spuselor sale, formațiunea ar urma să obțină 4-5 mandate la europarlamentare. „Chiar cele mai modeste sondaje arată minimum 3 mandate”, a precizat el.

TRIBUNA precizează: Iurie Leancă este pe poziția a 4-a în lista PRO România la europarlamentarele din 26 mai 2019.

Cristina Gurez

Sondaj

  • Ce aşteptări aveţi de la alegerile locale?

    View Results

    Loading ... Loading ...