[ X ]
Breaking news22 Martie 2019 10:45

Un primar riscă să nu mai poată ocupa funcții publice timp de 10 luni. Află care e motivul!

Judecătoria Chișinău a respins contestația primarului s. Singureni, r. Rîșcani, Virgil Moloșag, și l-a recunoscut vinovat de comiterea contravențiilor prevăzute la art.313alin.(1) și alin. (2) – nedeclararea și nesoluționarea conflictului de interese, informează TRIBUNA.

Potrivit unui comunicat de presă, astfel, potrivit deciziei primei instanței, care este cu drept de atac, primarul a fost sancționat cu o amendă de 10 000 de lei și cu privarea de dreptul de a deține funcții în cadrul unei instituții publice pentru un termen de 10 luni.

Amintim că, la 23 octombrie 2018, Autoritatea Națională de Integritate a constatat că primarul nu a declarat și nu a soluționat conflictele de interese reale în care s-a aflat la momentul în care l-a admis ca participant și l-a desemnat drept câștigător al licitației pe fiul său. Virgil Moloșag i-a oferit acestuia în arendă un lot de teren agricol de 1,49 ha.

Potrivit art. 12 alin.(7) din Legea nr. 133/2016 primarul era obligat să informeze Autoritatea Națională de Integritate imediat, dar nu mai târziu de 3 zile de la data constatării, despre orice situație de conflict de interese real în care se află.

În același timp, în conformitate cu art.14 din Legea nr.133/2016 până la soluţionarea conflictului de interese real, subiectului declarării îi era interzisă întreprinderea oricărei acţiuni pe cauza dată, cu excepţia abţinerii.

Precizăm că, hotărârea poate fi atacată cu recurs la Curtea de Apel Chișinău în termen de 15 zile.

Cristina Gurez

Sondaj

  • Ce aşteptări aveţi de la alegerile locale?

    View Results

    Loading ... Loading ...