[ X ]
Exclusiv22 Martie 2019 09:00

(ACUM UN AN) O nouă Declarație de unire cu România

TRIBUNA continuă proiectul în care vă prezentăm evenimentele politice ce au avut loc exact acum un an. De data aceasta vă propunem să vă amintiţi ce s-a întâmplat pe 22 martie 2018.

Vizita Premierului la sediul Serviciului 112

Premierul Pavel Filip a vizitat sediul Serviciului unic de urgență 112, pentru a evalua pregătirile pentru lansarea sistemului, care urma să se producă în câteva zile.

Valeriu Ghilețchi a rămas în funcţie

Deputații nu au susținut, în ședința Legislativului, proiectul de abrogare a hotărârii pentru alegerea vicepreşedintelui Parlamentului, Valeriu Ghilețchi, din 22 decembrie 2017. Pentru inițiativa înaintată de un grup de deputați ai fracțiunii Partidului Liberal Democrat din Moldova (PLDM) au votat doar 33 de deputați dintre cei prezenți la ședință.

O nouă Declarație de unire cu România

Mai mulți unioniști – veterani ai războiului de pe Nistru, au semnat o Declarație de unire a Republicii Moldova cu România. În cadrul unei conferințe de presă, veteranii au menționat că Declarația de unire era deschisă și pentru alți veterani care doresc să semneze.

Conferinţă dedicată unirii la AŞM 

În perioada 22-23 martie 2018, la Academia de Științe a Moldovei a avut loc Conferința științifică internațională consacrată Centenarului Marii Uniri, cu genericul „Revenirea Basarabiei în spațiul juridic românesc”.

Apelul Preşedintelui 

Preşedintele Igor Dodon a făcut un apel către „oamenii de bună credință, către pedagogi și părinți, să nu le permită copiilor să fie antrenați în acțiuni de masă cu tentă politică și ideologică”. El a venit cu acest apel în ajunul acţiunilor dedicate celor 100 de ani de la unirea Basarabiei cu România.

Anunţul semnatarilor Declarației de Independență

Mai mulţi semnatari ai Declarației de Independență a Republicii Moldova, în cadrul unei conferințe de presă, au anunțat despre colectarea semnăturilor pentru aprobarea Declarației de unire cu România.

Conferinţa PN

În cadrul unei conferințe de presă, vicepreședinții PN, Ilian Cașu, Dumitru Ciubașenco și Elena Grițco, au anunţat că „Partidul Nostru” a acționat în judecată Banca Națională a Moldovei (BNM), pe motivul refuzării de a publica raportul Kroll II.

Solicitarea şi boicotul PL

Partidul Liberal (PL) a cerut, în debutul ședinței Parlamentului, să i se ofere sala de ședințe a Legislativului pentru data de 27 martie 2018 pentru o acţiune unionistă. Deoarece au primit refuz, deputaţii PL au părăsit şedinţa şi au anunţat că nu vor mai veni la şedinţele Parlamentului până nu se va produce unirea RM cu România.

Întrevederea lui Igor Dodon cu Starețul Efrem

În cursul vizitei pe Muntele Athos, Igor Dodon, Președintele RM, a avut o întrevedere cu Starețul Efrem al Sfintei Mănăstiri Vatopedi. La întrevedere au participat persoane publice cunoscute, lideri politici şi personalități din domeniul religiei din 8 state: Moldova, Rusia, Grecia, Serbia, Muntenegru, SUA, Franţa şi Spania.

Discuţia lui Vlad Plahotniuc cu James Pettit

Președintele Partidului Democrat din Moldova (PDM), Vlad Plahotniuc, a avut o întrevedere cu Ambasadorul SUA la Chișinău, James Pettit, la sediul PDM. În cadrul întrevederii, s-a discutat situația din Republica Moldova la zi, din punct de vedere economic, social și politic.

Şedinţa Biroului Politic al PLDM

Biroul Politic al PLDM s-a întrunit în ședință şi a decis să susțină un candidat comun al forţelor pro-europene pentru funcția de primar general al municipiului Chișinău, în contextul alegerilor anticipate, anunțate pentru 20 mai 2018.

Sursa: Almanah politic – 2018 

Sondaj

  • Ce aşteptări aveţi de la alegerile locale?

    View Results

    Loading ... Loading ...