[ X ]
Exclusiv21 Martie 2019 09:00

(ACUM UN AN) Lansarea programului „Prima Casă”

TRIBUNA continuă proiectul în care vă prezentăm evenimentele politice ce au avut loc exact acum un an. De data aceasta vă propunem să vă amintiţi ce s-a întâmplat pe 21 martie 2018.

Flashmob al tinerilor liberali

Tinerii liberali au organizat un flashmob la intrarea în Guvern cu tema „S-a găsit diploma lui Chiril Gaburici”, prezentând o pretinsă diplomă de bacalaureat a ministrului Economiei şi Infrastructurii şi ironizând pe seama informaţiilor că el nu ar fi obţinut la timpul său diploma de bacalaureat.

Lansarea programului „Prima Casă”

A fost lansat Programul de stat „Prima Casă” predestinat susținerii tinerilor ce doreau să-şi construiască un viitor în Republica Moldova.

Decizii importante ale Guvernului

Guvernul a aprobat crearea Consiliului Național de Statistică, componența și Regulamentul de activitate al acestuia. De asemenea, Executivul a aprobat modificarea și completarea Hotărârii Guvernului cu privire la crearea Instituției publice „Agenția Națională Transport Auto” (ANTA), în scopul optimizării structurii și efectivului unor autorități cu funcții de control și supraveghere.

Masă rotundă cu participarea partidelor pro-europene

Mișcarea Civică Europeană a organizat o masă rotundă la care a invitat zece partide proeuropene de opoziție, dar și reprezentanți ai societăți civile pentru a discuta despre identificarea unui candidat unic proeuropean la alegerile Primarului municipiului Chișinău.

Dezbateri publice organizate de PSRM

Subiectul utilizării automobilelor de serviciu din cadrul Primăriei mun. Chișinău a fost discutat în cadrul dezbaterilor publice organizate de către consilierii socialiști.

Întrevederea lui Pavel Filip cu Grigorii Karasin

Evoluția relațiilor moldo-ruse şi necesitatea identificării soluțiilor pentru subiectele sensibile de pe agenda bilaterală au fost discutate în cadrul întrevederii dintre Prim-ministrul Pavel Filip și secretarul de stat, viceministrul Afacerilor Externe al Federației Ruse, Grigorii Karasin, aflat în vizită de lucru în Republica Moldova.

O nouă funcţie pentru Vasile Șarco

Guvernul l-a numit pe Vasile Șarco în funcția de director al Serviciului Prevenirea şi Combaterea Spălării Banilor pentru un mandat de 5 ani.

Reghina Apostolova – candidat la Primăria capitalei

Viceprimarul orașului Orhei, Reghina Apostolova, a fost anunţată ca şi candidatul Partidului Politic „Șor” pentru alegerile locale din municipiul Chișinău. Candidatura ei a fost anunțată de liderul Partidului „Șor”, Ilan Șor, în cadrul unei conferințe de presă.

Conferinţa PLDM

Partidul Liberal Democrat din Moldova (PLDM), în cadrul unei conferințe de presă, s-a referit la presiunile Partidului Democrat din Moldova asupra autorităților locale.

Întrevederea Cristinei Lesnic cu Michael Scanlan şi Eugen Străuțiu

Viceprim-ministrul Cristina Lesnic a avut o întrevedere cu Șeful Misiunii OSCE în Republica Moldova Michael Scanlan și cu Profesorul universitar din cadrul Universității „Lucian Blaga” din or. Sibiu, România, și Directorul Laboratorului pentru Analiza Conflictului Transnistrean (LACT), Eugen Străuțiu.

Şedinţa CNP al PAS 

Consiliul Național Politic al Partidului Acțiune și Solidaritate (PAS) a discutat situația politică cu privire la alegerile locale anticipate din Chișinău privind înaintarea candidatului unic din partea forțelor proeuropene antioligarhice, dar a amânat adoptarea unei decizii finale.

Şedinţa CGIE

Progresele înregistrate pe dimensiunea de cooperare Republica Moldova – Uniunea Europeană au fost analizate în cadrul ședinței Comisiei Guvernamentale pentru Integrare Europeană (CGIE), prezidată de premierul Pavel Filip.

Preşedintele şi-a început vizita în Grecia

Președintele Republicii Moldova, Igor Dodon şi-a început vizita în Republica Elenă, pe Muntele Athos, pentru a participa la evenimentul de creare a organizației internaționale „Prietenii Ortodoxiei”, în cadrul căreia urma să devină co-președinte.

Andrei Năstase – la Suceava

Liderul Platformei Demnitate şi Adevăr, Andrei Năstase, aflat la Suceava (România), a anunţat despre începutul campaniei sale pentru Primăria Chişinăului.

Sursa: Almanah politic – 2018 

Sondaj

  • Ce aşteptări aveţi de la alegerile locale?

    View Results

    Loading ... Loading ...