[ X ]
Breaking news20 Martie 2019 14:50

Blocul ACUM: Chemăm toți cetățenii la protest, mâine, în fața Parlamentului

Blocul ACUM – Platforma DA și PAS anunță despre organizarea unui protest – mâine, în fața Parlamentului, informează TRIBUNA.

„Chemăm toți cetățenii la protest mâine, joi, la 11:30, în fața Parlamentului, ca să ne apărăm justiția. Stimați deputați, aleși ai poporului! Astăzi au fost condamnați pe nedrept Gheorghe Petic și Sergiu Cebotari! Mâine poate fi oricare dintre voi”, se menționează într-un comunicat.

În același timp, blocul ACUM a făcut un apel deputaților din actualul Parlament ales. „Blocul ACUM îndeamnă repetat toți deputații cărora le pasă de această țară și de drepturile fundamentale ale omului și care nu doresc ca Republica Moldova să se transforme definitiv într-o dictatură să voteze chiar din primele ședințe ale Parlamentului pachetul de legi și acte legislative menite să înceapă demontarea sistemului oligarhic și edificarea statul de drept”.

Totodată, blocul ACUM oferă și alte detalii. „Condamnarea la ani grei de pușcărie în baza unor dosare fabricate a lui Gheorghe Petic și Sergiu Cebotari, activiști ai Platformei DA, reprezintă sfârșitul justiției și democrației în Republica Moldova. Este mesajul foarte clar al regimului Plahotniuc-Dodon către întreaga societate – jocurile de-a democrația s-au terminat, oricine se va opune puterii oligarhice va păți la fel. Folosirea gazelor lacrimogene împotriva susținătorilor deținutului politic Gheorghe Petic în fața Judecătoriei Orhei, în cele mai urâte tradiții ale unui regim dictatorial, este cea mai grăitoare dovadă în acest sens”, se mai adaugă în comunicatul ACUM.

Mihaela Conovali

Sondaj

  • Ce aşteptări aveţi de la alegerile locale?

    View Results

    Loading ... Loading ...