[ X ]
Exclusiv20 Martie 2019 09:00

(ACUM UN AN) Decizie privind Ambasadorul Andrei Neguță

TRIBUNA continuă proiectul în care vă prezentăm evenimentele politice ce au avut loc exact acum un an. De data aceasta vă propunem să vă amintiţi ce s-a întâmplat pe 20 martie 2018.

Discuţia lui Igor Dodon cu Grigori Karasin

Președintele Republicii Moldova, Igor Dodon, a avut o întrevedere cu secretarul de stat, viceministru al MAE din Federația Rusă, Grigori Karasin. În cadrul întrevederii  s-au menționat „relațiile de prietenie constructive şi de parteneriat productiv, stabilite între președinții Republicii Moldova și Federației Ruse”.

Întrevederea lui Andrei Năstase cu Peter Michalko

Andrei Năstase, Președintele Platformei Demnitate și Adevăr, a avut o întrevedere cu Peter Michalko, Ambasadorul UE la Chișinău. La întâlnire au participat și vicepreședinții Platformei DA, Inga Grigoriu și Alexandru Slusari, precum și Chiril Moțpan, Secretarul General al formațiunii, Arina Spătaru, președinta Organizației Teritoriale Bălți, Dinu Plîngău, Președintele Tinerilor DA și Alexandru Machedon, reprezentant al socieții civile, șeful stafful-ui electoral al Platformei DA.

Observatori naționali în vederea monitorizării alegerilor din 20 mai

Comisia Electorală Centrală (CEC) a acreditat observatori naționali în vederea monitorizării alegerilor locale noi ale primarilor în unele localități din data de 20 mai 2018 – 31 persoane din partea Asociației obștești „Promo-LEX”.

Decizia CEC privind alegerile din Azerbaidjan

CEC a delegat, pentru perioada 9-12 aprilie 2018 la Baku, Azerbaidjan, pe președinta CEC, Alina Russu și pe Iana Cozîriuc, din cadrul Aparatului Comisiei, să participe la observarea alegerilor prezidențiale din data de 11 aprilie 2018.

Anunţul lui Renato Usatîi 

În cadrul unui live pe facebook, Renato Usatîi, liderul PN,  a declarat că va renunța să mai facă politică, dacă PN va pierde alegerile locale anticipate de la Bălți din 20 de mai 2018.

Decizie privind Ambasadorul Andrei Neguță

În urma discuțiilor ministrului Afacerilor Externe și Integrării Europene al RM, Tudor Ulianovschi, cu viceministrul Afacerilor Externe al Federației Ruse, Grigorii Karasin, s-a decis ca Ambasadorul RM în Federația Rusă, Andrei Neguță, să se reîntoarcă la Moscova.

Undă verde de la PDM

În cadrul ședinței sale săptămânale, Partidul Democrat din Moldova (PDM) a dat undă verde iniţiativei de renunțare la serviciul militar obligatoriu în Republica Moldova. Anunțul a fost făcut de liderul formațiunii, Vlad Plahotniuc.

Noi detalii despre Marea Adunare Centenară

Reprezentanții Alianței pentru Centenar, în cadrul unei conferințe de presă, au comunicat noi detalii cu privire la Marea Adunare Centenară din 25 martie 2018.

Solicitarea PL

Partidul Liberal (PL) a cerut organelor de drept eliberarea imediată a primarului satului Ghelăuza, raionul Strășeni, Nicoleta Malai, calificând drept neîntemeiat arestul acesteia.

Declaraţie comună a Republicii Moldova și Bosniei și Herțegovina

Republica Moldova și Bosnia și Herțegovina au semnat o Declarație comună privind cooperarea în domeniul integrării europene. Anunțul a fost făcut, în cadrul unei conferințe de presă, de ministrul Afacerilor Externe și Integrării Europene al Republicii Moldova, Tudor Ulianovschi și ministrul Afacerilor Externe al Bosniei și Herțegovina, Igor Crnadak.

Diplomă de Onoare de la Președinte

Igor Dodon a conferit Diploma de Onoare a Președintelui Republicii Moldova Ecaterinei Caraman, în vârstă de 8 ani, și profesoarei ei de pian, Larisa Jar.

Valerian Bejan la Erevan

Deputatul Valerian Bejan a participat la Reuniunea Comisiei politică a Adunării Parlamentare a Francofoniei (APF). Evenimentul a avut loc în perioada 20-21 martie 2018, la Erevan, Republica Armenia.

Reprezentanţii Kaufland la Guvern

Evoluțiile în implementarea proiectului investițional Kaufland în Republica Moldova au fost examinate în cadrul întrevederii Premierului Pavel Filip cu directorul general al companiei Kaufland România, Marco Hößl și directorul proiectului în Moldova, Dona Răpciugă.

Sursa: Almanah politic – 2018  

Sondaj

  • Ce aşteptări aveţi de la alegerile locale?

    View Results

    Loading ... Loading ...