[ X ]
Important19 Martie 2019 10:00

Igor Volnițchi: Puterile mondiale cer doar un lucru de la Moldova - păstrarea stabilității (VIDEO)

„Păstrați stabilitatea și nu vă grăbiți să intrați în Uniunea Europeană!”. Cu un asemenea mesaj a venit expertul Igor Volnițchi în cadrul emisiunii „Персональный акцент” de la postul Accent TV. 

După cum informează TRIBUNA, cu referire la www.a-tv.md, Igor Volnițchi a menționat că, situația actuală este pur și simplu unică, deoarece o asemenea situație nu a existat în nici o altă țară. Singura întrebare este modul în care autoritățile moldovenești vor gestiona această situație.

„O situație unică a fost creată pe parcursul anilor independenței țării, când se pare că toate forțele lumii, atât Rusia, cât și Uniunea Europeană și Statele Unite, se pare că au nevoie doar de un singur lucru de la Moldova: Să fie stabilitate, pentru că de-a lungul Prutului e și frontiera UE și frontiera NATO”, a spus expertul.

Expertul a reamintit cuvintele șefului Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, care este și prim-ministrul Luxemburgului, că Uniunea Europeană nu se va mai extinde. Iar pentru Moldova, aceasta înseamnă că „visul european” și promisiunile de aderare la UE, făcute de politicienii de dreapta nu sunt decât niște sloganuri electorale neîntemeiate.

„Până când UE nu își va rezolva problemele cu locomotivele, cu Brexit-ul, cu migranții, nu pot exista anumite prelungiri. Americanii înțeleg acest lucru, rușii îl înțeleg, astfel încât o țară ca Moldova, care a trecut acum prin alegerile parlamentare, are nevoie doar de un singur lucru – stabilitatea. Acest lucru îi va satisface pe toți ”, a concluzionat Igor Volnițchi.

Cristina Pendea

Sondaj

  • Cât credeţi că va dura coaliţia PSRM-ACUM?

    View Results

    Loading ... Loading ...