[ X ]
Important19 Martie 2019 13:00

Deputat din partea Blocului ACUM: Alegerea spicherului va fi și noi vom avea propria candidatură pe care o vom înainta

„Alegerea spicherului va fi, așa cum are fiecare dintre actorii politici propria candidatură, și noi vom avea propria candidatură pe care o vom înainta”. Despre aceasta a declarat într-un interviu pentru europalibera.org, deputatul din partea Blocului ACUM, Octavian Țîcu.

După cum informează TRIBUNA, cu referire la sursa citată, Octavian Țîcu a menționat că și construcția actului de guvernare și a majorității în Parlament se va face nu atât în funcție de oamenii care vor fi înaintați în conducerea Parlamentului, inclusiv în Biroul permanent, cât în jurul programelor care vor fi înaintate de fiecare din actori.

„Asta este. Pentru că, dacă v-ați uitat în pachetul nostru, ideea pe care merge blocul ACUM este votarea in corpore a acestor prevederi, care, din punctul nostru de vedere, trebuie să conducă la anularea votului mixt și declanșarea unei proceduri de alegeri anticipate în baza unui sistem de vot corect și în baza unor instituții care nu vor fi controlate de actualul regim, pentru că altfel, așa cum am constatat și noi în nenumărate rânduri, legitimitatea alegerilor din 24 februarie a fost puternic afectată tocmai de aceste instituții și rezultatul lor a fost profund viciat, iar în condițiile actuale nu putem vorbi despre un proces democratic de construcție a politicului. Asta este ideea pe care mergem și la care vom ține, inclusiv la menținerea acestei probabilități că ceilalți actori politici vor avea propria agendă pe care probabil o au și pe care au făcut-o publică și care, așa cum spuneam, ne așază pe fiecare dintre noi în condiții egale de realizare a puterii”, a precizat deputatul.

Andriana Cheptine

Sondaj

  • Ce aşteptări aveţi de la alegerile locale?

    View Results

    Loading ... Loading ...