[ X ]
Exclusiv19 Martie 2019 09:00

(ACUM UN AN) Grigorii Karasin – în Moldova

TRIBUNA continuă proiectul în care vă prezentăm evenimentele politice ce au avut loc exact acum un an. De data aceasta vă propunem să vă amintiţi ce s-a întâmplat pe 19 martie 2018.

Vizita lui Igor Crnadak

La invitația șefului diplomației moldovenești, ministrului Afacerilor Externe al Bosniei şi Herţegovina, Igor Crnadak şi-a început vizita oficială în Republica Moldova. Aceasta a avut loc în perioada 19-21 martie 2018.

Raportul socialiştilor 

Fracțiunea Partidului Socialiștilor din Republica Moldova (PSRM) din cadrul Consiliului Municipal Chișinău și-a prezentat, în cadrul unei conferințe de presă, rezultatele activității sale.

Grigorii Karasin – în Moldova

Viceministrul Afacerilor Externe al Federaţiei Ruse, Grigorii Karasin a sosit într-o vizită de lucru de trei zile în Republica Moldova. El a avut întrevederi cu mai mulţi oficiali din RM.

Briefing-ul Mișcării „Pentru Neam și Țară”  

Mișcarea „Pentru Neam și Țară”, în cadrul unui briefing de presă, s-a referit la iniţiativa sa privind „deschiderea listei candidaților pentru alegerile parlamentare 2018”.

Victoria Iftodi – ministru cu acte în regulă 

După discuțiile cu Prim-ministrul Pavel Filip și Victoria Iftodi – candidat la funcția de ministru al Justiției, Preşedintele Igor Dodon a semnat decretul de numire în funcție a Victoriei Iftodi.

Acuzaţiile PL

În cadrul unui briefing de presă, Partidul Liberal (PL) a învinuit-o pe Primarul interimar al municipiului Chișinău, Silvia Radu, de faptul că folosea instrumentele Primăriei și ale municipalității pentru a-și face campanie electorală.

Mihaela Spătaru – la o importantă reuniune internaţională 

Deputata Mihaela Spătaru a participat la ședința Comisiei permanente a Adunării Parlamentare a Procesului de Cooperare în Europa de Sud-Est (AP SEECP), la care s-au discutat prioritățile pentru următoarea perioadă și o mai bună instituționalizare a platformei de cooperare parlamentară regională.

Felicitări pentru Vladimir Putin  

Președintele Igor Dodon şi liderul Partidului Socialiștilor din Moldova, Zinaida Greceanîi au adresat mesaje de felicitare lui Vladimir Putin cu ocazia victoriei sale în alegerile prezidenţiale din Federația Rusă.

Întrevederea lui Igor Dodon cu Eliyahu Yerushalmi

Igor Dodon, Președintele Republicii Moldova a avut o întrevedere cu Eliyahu Yerushalmi, Ambasadorul Statului Israel în Republica Moldova, cu reşedinţa la Ierusalim. În cadrul întrevederii părțile au discutat mai multe subiecte cu privire la relațiile bilaterale moldo-israeliene.

Farit Muhametșin la Preşedinţie

Președintele Republicii Moldova, Igor Dodon, a avut o întrevedere cu Ambasadorul Extraordinar şi Plenipotenţiar al Federaţiei Ruse în Republica Moldova, Farit Muhametșin. În cadrul dialogului părțile au făcut un schimb de opinii privind situația din politica internă și externă a țării.

Declarație privind schimbarea sistemului electoral din RM

Comisia de la Veneția (Comisia Europeană pentru Democrație prin Drept), în comun cu Biroul pentru Instituții Democratice și Drepturile Omului (ODIHR), au emis o nouă declarație privind schimbarea sistemului electoral din Republica Moldova. Cele două instituţii şi-au exprimat regretul că autorităţile de la Chişinău nu au luat în calcul opinia experţilor europeni şi au modificat sistemul electoral.

Sursa: Almanah politic – 2018 

Sondaj

  • Ce aşteptări aveţi de la alegerile locale?

    View Results

    Loading ... Loading ...