[ X ]
Important12 Martie 2019 06:00

Ce s-ar putea întâmpla în continuare în politica din Republica Moldova

În cadrul unei analize politice, www.coment.md se referă la ce s-ar putea întâmpla în continuare în politica din Republica Moldova. 

„Dacă ideea cu negocierile dintre PSRM şi ACUM nu va lua foc, cel mai probabil scenariu este că PDM va încerca să obţină crearea unei largi coaliţii cu PSRM pe platforma pro Moldova. Dacă şi acest scenariu va eşua, PDM va încerca să creeze un Guvern după modelul anului 2016, atrăgându-i pe cei din fracţiunea Partidului Şor, pe deputaţii independenţi şi încercând să „rupă” unii deputaţi din alte fracţiuni, iar motivul va fi că ţara are nevoie de stabilitate şi altfel ea nu poate fi  asigurată, după refuzul blocului ACUM şi a PSRM de a participa la negocierile post electorale”, notează sursa.

„Dacă însă şi acest scenariu va eşua, cel mai probabil, se va merge pe varianta unui Guvern minoritar, după exemplul anului 2015. Iar dacă admitem că şi respectivul scenariu va eşua, se va crea o situaţie în care Preşedintele Igor Dodon va propune propriul candidat la funcţia de Prim-ministru. Acesta ar putea fi acceptat în extremis de Parlament din instinct de autoconservare politică şi în acest caz am putea avea un Guvern fără acoperire politică în Parlament. Dacă însă candidatul şefului statului nu va trece, se va ajunge la alegeri parlamentare anticipate”, se ai spune în materialul citat.

Cristina Pendea

Sondaj

  • Ce aşteptări aveţi de la alegerile locale?

    View Results

    Loading ... Loading ...