[ X ]
Important10 Martie 2019 14:00

Omul Săptămânii - Ruslan Codreanu, Primar interimar al municipiului Chişinău     

Ruslan Codreanu a avut o săptămână extrem de încărcată, el dând dovadă de un activism impresionant. 

Astfel, Primarul interimar a solicitat, în această săptămână, ca, până la data de 1 mai, toate instituțiile din sfera educației: grădinițe, școli, licee, școli sportive etc. să asigure inventarierea bunurilor materiale din fiecare entitate în parte și trecerea lor în evidență contabilă.

De asemenea, în această săptămână, Ruslan Codreanu a participat la inaugurarea cantinei Liceului Teoretic „Academia Copiilor”, după reparație capitală, din sectorul Râșcani.

Un alt eveniment important a ţinut de participarea Primarului interimar la inaugurarea a 8 stații de pompare a apei potabile și apei uzate ale S.A. „Apă – Canal Chișinău”.

Ruslan Codreanu a participat şi la inaugurarea unei stații de încărcare a automobilelor electrice în parcarea magazinului METRO nr. 1, aceasta fiind construită în cadrul unui parteneriat inițiat de PNUD Moldova și Primăria municipiului Chișinău, parte a proiectului „Oraşe verzi durabile”.

Tot în această săptămână, Primăria municipiului Chișinău, UNICEF și Alianța ONG-urilor active în domeniul protecției sociale a copilului și familiei (APSFC) au semnat un nou Memorandum de înțelegere pentru anii 2019-2022.

O altă acţiune publică a Primarului interimar a fost vizitarea la spital a celor 10 copii, internați cu intoxicație alimentară la Spitalul Municipal de Boli Contagioase pentru Copii.

Tot în această săptămână, Ruslan Codreanu a participat la inaugurarea iluminatului public de pe strada Kiev, sectorul Râșcani al capitalei, dar şi a aprobat un plan de acţiuni privind salubrizarea şi amenajarea teritoriului, care urmează a fi realizat până la data de 26 aprilie a.c.

De asemenea, Primarul interimar a semnat dispoziţia privind reconstrucţia și amenajarea Parcului „Alunelul” din sectorul Buiucani al capitalei, lucrări care vor fi realizate pe parcursul anului curent.

Toate acestea arată că Ruslan Codreanu a avut o săptămână „de foc”.

TRIBUNA precizează: Ruslan Codreanu s-a născut pe data de 15 octombrie 1980. A studiat la Universitatea „Babeș-Bolyai”, Cluj-Napoca, România, în perioada 1998-2002. Are diplomă de licență în istoria și economia Uniunii Europene. Apoi a studiat la Hertie School Of Governance, Berlin, Germania, în perioada 2013-2014. Are diplomă de Master executiv în Management Public. Din martie 2004 până în martie 2008 a activat la Ministerul Economiei și Comerțului al R. Moldova. A ocupat mai multe funcţii: Specialist în Direcția ajustări economice în procesul de integrare europeană (2004-2005), Specialist principal în Direcția ajustări economice în procesul de integrare europeană (2005-2006), Șef-adjunct al Direcției ajustări economice în procesul de integrare europeană (2006-2007), Şef al Direcției ajustări economice în procesul de integrare europeană (2007-2008). Din martie 2008 până în martie 2015 a activat la Cancelaria de Stat a Guvernului Republicii Moldova, din ianuarie 2013 fiind şef al Direcției generale coordonarea politicilor, a asistenței externe și reforma administrației publice centrale. Din iulie 2015 până în noiembrie 2017 a fost consilier municipal în  Consiliul municipal Chişinău, președintele fracțiunii PPEM. Totodată, din martie 2015 a activat şi în cadrul Institutului pentru Politici și Reforme Europene, fiind moderator reformarea sistemului public şi expert în reforma Primăriei mun. Chișinău. Din noiembrie 2017 este viceprimar al municipiului Chişinău, iar în 2018 a devenit Primar interimar.

Sondaj

  • Cine e vinovat de criza politică din RM?

    View Results

    Loading ... Loading ...