[ X ]
Breaking news6 Martie 2019 14:00

Premierul a solicitat, în regim de urgență, modificări în Legea privind deșeurile

Acțiunile ce urmează a fi întreprinse privind managementul deșeurilor solide au fost discutate astăzi în cadrul unei ședințe convocate de Prim-ministrul Pavel Filip. Despre aceasta se menționează într-un comunicat al Guvernului, informează TRIBUNA.

„Suntem cu toții trecuți prin campania electorală. Nu am avut nici o întâlnire cu oamenii,  la care să nu fie abordată această problemă. În fiecare sat avem gunoiști neautorizate, oamenii se plâng că deșeurile sunt aruncate. Dar nici nu trebuie să mergem în sate, e destul să ne mișcăm pe drumurile din țară ca să vedem gunoiști pe marginea traseelor”, a comunicat Filip.

În același comunicat se menționază că, Prim-ministrul a subliniat că nu lipsa banilor este cea mai mare constrângere în rezolvarea acestei probleme, ci faptul că nu avem un Program Național de gestionare a deșeurilor solide.

„Am absoluta încredere că dacă de la bun început, de la independența acestui stat, exista un Program Național de gestionare a deșeurilor solide, astăzi, ca și în multe alte țări, noi nu mai vorbeam despre această problemă”, a menționat Filip.

Astfel, Premierul a solicitat, în regim de urgență, să fie propuse modificări în legea cu privire la deșeuri. Totodată, urmează să fie elaborată și o Foaie de parcurs privind managementul deșeurilor solide, ce va conține toate etapele pentru rezolvarea definitivă a acestei probleme.

Cristina Pendea 

Sondaj

  • Cât credeţi că va dura coaliţia PSRM-ACUM?

    View Results

    Loading ... Loading ...