[ X ]
Exclusiv4 Martie 2019 07:00

Ruslan Codreanu despre priorităţile pentru 2019 

În cadrul unui interviu acordat portalului TRIBUNA, Primarul interimar al mun. Chișinău, Ruslan Codreanu a fost întrebat ce priorități are pentru 2019. 

„Nu putem dezvolta capitala fără să investim în educație. Copiii sunt viitorul orașului. Așa că mi-am propus ca în acest an să deschidem 7 grădinițe și vom crea astfel peste 1800 de locuri noi pentru picii care sunt pe listele de așteptare. Vrem să deschidem primul Centru municipal de tineret. Vom lansa în curând portalul escoala.md pentru a facilita înscrierea în clasa întâi, după modelul platformei egradinita.md, ale cărei beneficii le simțim pe deplin. Avem deja peste 15 mii de micuți înregistrați la grădiniță la câteva clickuri distanță. Digitalizarea acestor servicii ne ajută să oferim transparență și să eliminăm taxele de înscriere percepute prin intermediul asociațiilor părintești”, a declarat el.

Ruslan Codreanu a spus că s-a început reabilitarea parcurilor Alunelul, Valea Trandafirilor și Mezon și planificăm să se vadă rezultatele până la sfârșitul anului. „Trebuie să finalizăm lucrările la Scările de Granit de la Valea Morilor. Avem un program de modernizare a iluminatului public pe 10 artere importante. Am început reconstrucția străzii Ion Creangă în 2018 și anul acesta proiectul va fi finalizat. Se fac lucrări pe cele trei străzi: 31 august, Alexandru cel Bun și Tighina, din a doua etapă a proiectului cu BERD. Continuăm asamblarea troleibuzelor. Urmează să instalăm GPS în transportul public. Am început proiectările pentru reparația pasajelor subterane din Chișinău. Ne propunem să cumpărăm tehnică pentru a le ușura munca angajaților care se ocupă de salubrizare”, a declarat el.

Potrivit lui, sunt foarte multe proiecte și se bazează pe suportul colegilor, dar mizează mult și pe implicarea societății civile. „Îndemn ONG-urile, tinerii, voluntarii și mediul academic să vină cu idei constructive. Sunt deschis pentru discuții și îi invit să creăm împreună un oraș prietenos oamenilor”, a declarat el.

Notă: Varianta integrală a interviului poate fi accesată aici.

Andriana Cheptine

Sondaj

  • Cât credeţi că va dura coaliţia PSRM-ACUM?

    View Results

    Loading ... Loading ...