[ X ]
Breaking news1 Martie 2019 06:45

PDM, despre crearea unei coaliții de guvernare: Nu excludem nici un scenariu. Probabil, ideal ar fi...

Partidul Democrat din Moldova (PDM) nu exclude nici un scenariu post-electoral, nici chiar alegerile anticipate și consideră că ideală ar fi o coaliție largă – PDM-PSRM-Blocul ACUM. Declarații în acest sens au fost făcute de Vladimir Cebotari, șeful staff-ului electoral al PDM, vicepreședintele formațiunii, în cadrul emisiunii „Punctul pe Azi” de la TVR Moldova.

După cum comunică TRIBUNA, referindu-se la o eventuală coaliție în Parlament, democratul a spus că este preferabilă o coaliție care să reprezinte cât mai mulți cetățeni.

„Probabil, ideală ar fi o coaliție PDM-PSRM-Blocul ACUM, pentru ca să acoperim un număr cât mai mare de alegători. Dacă faceți calcule matematice, o să vedeți că ideea e aceasta. Vrem o coaliție cât mai largă, să reprezinte poporul. Dar noi nu excludem nici o opțiune, nici cea a alegerilor anticipate”, a spus Cebotari.

Democratul a mai spus că PDM are două principii de care ține cont la crearea coalițiilor: 1. calea noastră de dezvoltare se construiește în baza Acordului de Asociere, 2. Interesul Republicii Moldova și interesul cetățenilor.

Cristina Gurez

Sondaj

  • Cât credeţi că va dura coaliţia PSRM-ACUM?

    View Results

    Loading ... Loading ...