[ X ]
Breaking news25 Februarie 2019 11:10

Iată cum s-a votat în raioanele de baștină ale lui Andrei Năstase și  a Maiei Sandu!

Copreședinții Blocului electoral ACUM, Maia Sandu și Andrei Năstase, au candidat la alegerile parlamentare pe circumscripții, însă nu pe cele care includ raioanele lor de baștină. În context, vă propunem să vedeți cum s-a votat în circumscripțiile care includ raioanele de baștină ale  celor doi președinți de partid.

După cum informează TRIBUNA, Maia Sandu este originară din satul Risipeni, raionul Fălești, iar la acestea alegeri raionul a făcut parte din circumscripția uninominală nr. 11. Astfel, în această circumscripție, potrivit rezultatelor preliminare, a câștigat mandatul de parlamentar candidatul socialiștilor, Oleg Savva – cu 33,36%, urmat de candidatul democraților, Iraida Bânzari (32,15%), după care candidatul ACUM, Vasili Tataru – (12,05%).

La rândul său, Andrei Năstase este originar din satul Mândrești, raionul Telenești, iar la aceste alegeri, raionul a făcut parte din circumscripția uninominală nr. 14. Astfel, în această circumscripție a câștigat mandatul de parlamentar, candidatul Blocului ACUM – Maria Ciobanu, cu 33,17%. Ea fiind urmată de candidatul democraților, Vadim Lelic (31,43%) și candidatul PȘ, Valerian Cristea (16,90%).

Andriana Cheptine  

Sondaj

  • Cât credeţi că va dura coaliţia PSRM-ACUM?

    View Results

    Loading ... Loading ...