[ X ]
Exclusiv22 Februarie 2019 06:30

Mihai Godea: Eforturile noastre s-au lovit de egoismul de partid, ca să nu spun de prostia ordinară

În cadrul unui interviu acordat portalului TRIBUNA, Mihai Godea, liderul Partidului „Acţiunea Democratică”, a explicat de ce, totuşi, PAD a decis să nu participe la alegerile parlamentare din data de 24 februarie 2019.

„Noi credem că un partid în Republica Moldova trebuie să urmărească în primul rând interesul național pe termen mediu și lung. Vă reamintim că pe 2 decembrie 2018 noi am anunțat mobilizarea societății pentru Unire. Am subliniat tot atunci două din obiectivele strategice ale PAD cu privire la alegerile din 24 februarie 2019: readucerea unionismului ca doctrină și valoare în prim planul politicii din Republica Moldova și neadmiterea fragmentării votului unionist. Astfel, decizia de a participa în alegeri a fost luată în contextul în care forțele politice unioniste erau blocate fie în jurul meselor rotunde fie în anticamera blocului ACUM, așteptând permisiunea acestora de candida. A fost o demonstrare a disponibilității noastre de participa la coagularea forțelor unioniste. Mai mult, Partidul „Acțiunea Democratică” a susținut și susține necondiționat crearea unei singure forțe politice unioniste, capabile să reprezinte plenar cetățenii care optează pentru reunirea Basarabiei cu România. Noi credem că doar în așa mod putem da credibilitate și legitimitate acțiunii politice unioniste”, a declarat el.

„Eforturile noastre s-au lovit de egoismul de partid, să nu spun de prostia ordinară, atât de prezentă în câmpul politic de la noi. Noi am atenționat încă în toamnă că soarta unionismului în aceste alegeri se afla în mâinile partidelor unioniste, care, din păcate, au luat cea mai proastă decizie de a merge separat în competiția electorală. În condițiile în care, unificarea dreptei românești a eșuat, singura decizie decentă a fost de a face un pas în lateral”, a adăugat Mihai Godea.

Notă: Varianta integrală a interviului poate fi accesată aici.

Cristina Pendea

Sondaj

  • Cât credeţi că va dura coaliţia PSRM-ACUM?

    View Results

    Loading ... Loading ...