[ X ]
Important21 Februarie 2019 06:30

Primul lucru pe care-l va face un candidat independent, dacă ajunge deputat

Roman Palancica, candidat independent la funcția de deputat pe circumscripția 51 SUA și Canada, a dezvăluit care va fi prima sa acțiune dacă obține mandatul de deputat.

După cum informează TRIBUNA, în cadrul unui live pe o rețea de socializare, Roman Palancica a menționat că, „având un mandat de deputat, primul lucru pe care-l va face, în timp ce restul vor face coaliții și își vor împărți ministere și funcții de conducere, după cum au făcut-o și în trecut, va demara cea mai corectă și echidistantă investigație a furtului miliardului”.

„Instituțiile din SUA, după cum știți, ar putea fi cele mai în drept să ne ajute, fiind de-a lungul timpului un partener strateg al RM. Ca deținător al dublei cetățenii, voi promova și intermedia investigația furtului miliardului de către instituțiile din SUA. Eu nu am nevoie de companii de PR ca să fac o adresare sau să solicit o întâlnire cu oficialii din SUA, așa cum nu am avut nevoie de nimeni ca să merg personal la Ministerul Economiei al Canadei ca să înțeleg care a fost motivul pentru care nu s-au deschis cele 2 secții de votare din Montreal și Toronto. Eu am nevoie de votul dvs. ca să pot oficializa adresarea mea. Poporul american vrea și poate să ne ajute în această direcție, doar că nu există voință politică de la Chișinău. Trebuie să spun franc că ei nu vor să colaboreze pe această dimensiune cu persoanele implicate în furtul miliradului chiar și indirect. Pe parcursul ultimelor săptămâni am acumulat toată informația din investigațiile jurnalistice, cât și din raportul Kroll pentru a iniția această investigație aici, în SUA. Vreau să înțelegeți că miliardul furat nu stă în saci, ele stau în conturi bancare, ele pot fi găsite și bani pot fi returnați. Nu vă promit cine va ajunge la pușcărie, dar merităm să cunoaștem acei oameni onești”, a precizat Palancica.

Andriana Cheptine

Sondaj

  • Cât credeţi că va dura coaliţia PSRM-ACUM?

    View Results

    Loading ... Loading ...