[ X ]
Exclusiv21 Februarie 2019 09:00

(ACUM UN AN) Anunţ important făcut de Vlad Plahotniuc

TRIBUNA continuă proiectul în care vă prezentăm evenimentele politice ce au avut loc exact acum un an. De data aceasta vă propunem să vă amintiţi ce s-a întâmplat 21 februarie 2018.  

Anunţul lui Vlad Plahotniuc

Președintele Partidului Democrat din Moldova (PDM), Vlad Plahotniuc, a anunțat că în Congresul Statelor Unite ale Americii (SUA) „a fost înregistrată o rezoluție în favoarea Republicii Moldova”. Documentul „încuraja intensificarea parteneriatului și întărea susținerea Statelor Unite pentru suveranitatea, independența și integritatea teritorială a RM, precum și sprijinul pentru reforme”.

Iurie Leancă la Palatul Cotroceni

Viceprim-ministrul Iurie Leancă s-a întâlnit cu Președintele României, Klaus Iohannis, în cadrul vizitei de lucru pe care a întreprins-o la București.

Audieri la Parlament

Comisia economie, buget și finanțe a desfășurat audieri privind autonomia financiară a Agenției Naționale pentru Reglementare în Energetică (ANRE) și a Comisiei Naționale a Pieței Financiare (CNPF). Totodată, Comisia politică externă și integrare europeană a organizat audieri privind realizarea măsurilor de armonizare a legislației naționale la acquis-ul comunitar, iar Comisia cultură, educație, cercetare, tineret, sport și mass-media au audiat Raportul de activitate al Consiliului Coordonator al Audiovizualului pentru anul 2017.

Apel către cetăţeni 

În cadrul unei conferinţe de presă, Asociația Obștească CPDF „Sirius” a chemat cetățenii, la 25 martie 2018, în Piața Marii Adunări Naționale (PMAN), pentru votarea Declarației de recunoaștere a Actului Unirii din 1918.

Iniţiativa GPPE 

Grupul Parlamentar Popular European (GPPE) a înregistrat în Parlament o inițiativă legislativă de modificare a Codului Educației, prin care propunea să se mărească șansele pentru absolvenții de liceu de a susține examenul de bacalaureat. Iniţiativa a fost prezentată în cadrul unui briefing.

Preşedintele – la o importantă expoziţie  

Președintele Republicii Moldova, Igor Dodon, a participat la cea de-a 27-a Expoziție internațională specializată de vinuri „Expovin Moldova- 2018” și a Concursului internaţional de degustare a vinurilor și băuturilor alcoolice „Black Sea Region Wines&Spirits Contest-2018”.

Start lucrărilor de reparaţie a Preşedinţiei 

Lucrările de reparaţie ale clădirii Preşedinţiei au fost demarate, urmând să fie finisate până în luna mai 2018.

Sursa: Almanah politic – 2018 

Sondaj

  • Cine e vinovat de criza politică din RM?

    View Results

    Loading ... Loading ...