[ X ]
Exclusiv12 Februarie 2019 06:00

La ce să ne așteptăm în perioada post electorală? Răspunsul lui Anatol Țăranu

În cadrul unui interviu acordat portalului TRIBUNA, cunoscutul analist politic, Anatol Țăranu, a fost întrebat la ce să ne așteptăm în perioada post electorală. 

„Multă incertitudine politică, cu încercări de marginalizare a adepților opțiunii unioniste. Șanse mari pentru anticipate cu repoziționări cardinale ale forțelor politice în perspectiva viitoarelor alegeri cu consecințe existențiale pentru statul Republica Moldova”, a declarat el.

Întrebat cine are mai mari șanse să reprezinte viitoarea guvernare, Anatol Ţăranu a răspuns: „Cel mai probabil – o guvernare de stânga cu participarea PD și PSRM, ultimul pe post de partener de guvernare secund, indiferent de retorica politică și numărul de mandate acumulate. A doua opțiune – un guvern minoritar PD, fără perspective de longevitate. Unii experți nu exclud o guvernare PSRM susținută tacit de o parte a deputaților de la ACUM. Nici una dintre aceste variante de guvernare nu validează cu certitudine probabilitatea reformării cardinale în bine a stării de lucru în Republica Moldova și fac realistă perspectiva alegerilor anticipate”.

Notă: Varianta integrală a interviului poate fi accesată la acest link.

Andriana Cheptine

Sondaj

  • Cine e vinovat de criza politică din RM?

    View Results

    Loading ... Loading ...