[ X ]
Exclusiv9 Februarie 2019 06:00

(ACUM UN AN) Convorbirea Cristinei Lesnic cu Franco Frattini

TRIBUNA continuă proiectul în care vă prezentăm evenimentele politice ce au avut loc exact acum un an. De data aceasta vă propunem să vă amintiţi ce s-a întâmplat pe 9 februarie 2018. 

Convorbirea Cristinei Lesnic cu Franco Frattini

Viceprim-ministrul Cristina Lesnic a avut o convorbire telefonică cu Reprezentantul special al Preşedintelui în exercițiu al OSCE pentru reglementarea conflictului transnistrean, Franco Frattini.

Discuția lui Andrei Năstase cu delegația FEDS

Andrei Năstase, președintele Platformei Demnitate și Adevăr (PDA), a avut o întrevedere cu o delegație a Forului European pentru Democrație și Solidaritate. Discuția s-a axat pe realitățile din Republica Moldova și, în mod special, a vizat situația socio-politică într-un an electoral.

O nouă ședință de judecată în dosarul lui Dorin Chirtoacă

A avut loc o nouă ședință de judecată în dosarul Primarului suspendat al mun. Chișinău, Dorin Chirtoacă. Judecătorii au acceptat cererea lui, de a fi prezentate toate materialele din dosar, însă au refuzat posibilitatea ca Primarul să-și exprime argumentele și modul în care a fost desfășurat procesul.

Reprezentanții „ECFIN” la Guvern

Prim-ministrul Pavel Filip s-a întâlnit cu reprezentanţii Misiunii Directoratului General „ECFIN” din cadrul Comisiei Europene, aflaţi la Chişinău pentru evaluarea îndeplinirii celor zece condiţionalităţi pentru debursarea primei tranşe a asistenţei macrofinanciare din partea UE.

Pavel Filip – la Ungheni

Prim-ministrul Pavel Filip a participat la ceremonia de inaugurare a judecătoriei Ungheni. Șeful Executivului a menționat că judecătoria Ungheni este primul edificiu construit în contextul optimizării hărții judecătorești a Republicii Moldova.

Întrevederea Premierului cu Ambasadorul francez

Posibilitățile de intensificare a relațiilor moldo-franceze la nivel politic și economic au fost discutate în cadrul întrevederii Prim-ministrului Pavel Filip cu Ambasadorul Republicii Franceze la Chișinău, Pascal Le Deunff.

Tinerii din CNE la Parlament

Realizările și provocările din sistemul educațional au fost discutate în cadrul unei întâlniri a Președintelui Parlamentului Andrian Candu cu tinerii din Consiliului Național al Elevilor din învățământul profesional tehnic.

Discuția Zinaidei Greceanâi cu Signe Burgstaller

Preşedintele Partidului Socialiştilor din RM, Zinaida Greceanâi, a avut o întrevedere cu Ambasadorul Extraordinar şi Plenipotenţiar al Regatului Suedia în Republica Moldova, Signe Burgstaller. În timpul întrevederii, părţile au abordat situaţia social-politică din RM.

Cristina Pendea

Sondaj

  • Cine e vinovat de criza politică din RM?

    View Results

    Loading ... Loading ...