[ X ]
Breaking news1 Februarie 2019 15:45

Adrian Lebedinschi: Dacă reușim să combatem construcțiile noi în centrul istoric al Chișinăului, în câțiva ani reușim să avem cu ce ne mândri

Candidatul socialiștilor în circumscripția uninominală nr. 29 la parlamentare, Adrian Lebedinschi, a prezentat, astăzi, una dintre prioritățile programului său electoral, transmite TRIBUNA.

În cadrul unei conferințe de presă, Adrian Lebedinschi a vorbit despre patrimoniul cultural artistic și de mediul natural al R. Moldova.

„Astăzi există agenți economici care nu văd dezvoltarea orașului înafara lui, dar în centrul istoric. Conform Planului Urbanistic General, centrul istoric al Chișinăului urmează a fi lichidat. Una dintre soluțiile pe care le vedem este elaborarea și adoptarea planurilor urbanistice în coordonare cu standardele internaționale, specialiștii în reabilitarea monumentelor istorice să fie corespunzător instruiți. Un alt aspect: restaurarea și dezvoltarea caselor de cultură și a bibliotecilor și în legătură cu aceasta – majorarea salariilor lucrătorilor din domeniu. Dacă reușim să combatem construcțiile noi în centrul istoric al Chișinăului, în câțiva ani reușim să facem să avem cu ce ne mândri. Promovarea politicilor culturale pentru tineret, la fel, este o prerogativă care o punem în prim-plan”, a menționat Adrian Lebedinschi.

Cristina Parfeni

Comentarii

Top știri

Sondaj

  • Ce aşteptări aveţi de la alegerile locale?

    View Results

    Loading ... Loading ...