[ X ]
Important31 Ianuarie 2019 12:00

Care sunt pericolele pentru RM, dacă scrutinul din 24 februarie va fi câştigat de aceeaşi garnitură politică? Răspunsul lui Igor Munteanu!

Fostul ambasador în SUA, Igor Munteanu, candidat pe listele Blocului ACUM, susține că, cel mai grav pericol pentru Moldova, dacă scrutinul din 24 februarie va fi câştigat de aceeaşi garnitură politică, este legat de capturarea totală a statului și demoralizarea societății. Despre aceasta el a declarat într-un interviu pentru www.putereaacincea.ro.

„În condițiile în care cea mai activă și mai conștientă parte a societății a luat drumul pribegiei, emigraţiei, refugiindu-se în Occident, forțele naționale, care au barat în trecut drumul spre putere al forțelor ostile, au fost slăbite. Afacerile tenebroase din băncile controlate de oligarhi au slăbit antreprenoriatul liber. Presa în Republica Moldova este mult mai puternic controlată financiar astăzi de oligarhiile PD, chiar și în comparație cu perioada în care la guvernare se găsea Vladimir Voronin, liderul PCRM (2001-2009). Alegerile anului 2019 sunt, din această perspectivă, un examen de supraviețuire pentru cei care-și doresc un stat guvernat de lege și aproape de modelul european de guvernare. Nu știu dacă publicul din România este la curent cu aceste tendințe, dacă are suficientă informație și timp să se informeze despre tabloul real al acestor tendințe și nu se amăgește cu imagini selective, festiviste, despre ceea ce reprezintă azi și acum comunitatea românofonă de dincolo de Prut, sau dacă-i pasă de ce se întâmplă în Republica Moldova. Este evident că blocul electoral ACUM are nevoie de o mobilizare fără precedent pentru a rezista și învinge regimul cleptocratic dominat de PD și sateliții săi”, a declarat Munteanu.

Andriana Cheptine

Sondaj

  • Cât credeţi că va dura coaliţia PSRM-ACUM?

    View Results

    Loading ... Loading ...