[ X ]
Breaking news23 Ianuarie 2019 11:40

Apelul PLDM: Organizațiile internaționale să monitorizeze scrutinul electoral

Partidul Liberal Democrat din Moldova (PLDM) a înaintat 1766 de membri, cu vot deliberativ, în birourile electorale ale secțiilor de votare pentru alegerile parlamentare din data de 24 februarie 2019. 

După cum informează TRIBUNA, potrivit unui comunicat de presă, membrii liberal-democrați vor avea misiunea să asigure procesul de votare și să totalizeze rezultatele alegerilor în secțiile de votare.

„În același timp, vor supraveghea corectitudinea desfășurării scrutinului electoral și semnaliza eventuale încălcări comise în secția de votare. Menționăm că potrivit Codului Electoral al Republicii Moldova, partidele parlamentare au dreptul să desemneze câte un membru în fiecare birou electoral a secțiilor de votare. Alegerile parlamentare din 24 februarie trebuie să se desfășoare transparent, liber și corect, iar cetățenii să își manifeste votul în mod democratic pentru formațiunea politică sau persoana care îi reprezintă interesele”, se spune în comunicat.

Totodată, PLDM face apel către organizațiile internaționale să monitorizeze scrutinul electoral și să atenționeze guvernarea să respecte drepturile fundamentale ale omului.

Andriana Cheptine

Sondaj

  • Cât credeţi că va dura coaliţia PSRM-ACUM?

    View Results

    Loading ... Loading ...