[ X ]
Important13 Ianuarie 2019 09:00

TOP-10 cei mai activi actori politici ai lunii decembrie

Tradițional deja, TRIBUNA prezintă clasamentul convențional al celor mai activi actori politici, care ia în calcul evenimentele și acțiunile publice cu participarea acestora. De data aceasta vă propunem să vedeți cât de activi au fost actorii politici în luna decembrie.

1). Președintele Igor Dodon 

Și în luna decembrie, Președintele Igor Dodon a fost cel mai activ actor politic. El a avut  36 de evenimente și acțiuni publice, fiind și unicul actor politic din RM cu o medie de peste un eveniment pe zi.

2). Premierul Pavel Filip

Ca și în majoritatea lunilor precedente, poziția a doua în clasamentul nostru convențional a ocupat-o Premierul Pavel Filip. În decembrie, acesta a avut 27 de evenimente și acțiuni publice, fiind și el foarte aproape de media de un eveniment pe zi.

3). Platforma Demnitate și Adevăr  

În decembrie, PDA s-a situat pe locul trei printre cei mai activi actori politici, dar totuși, e prima printre formațiunile politice din RM. Cu un total de 16 evenimente și acțiuni publice, PDA a înregistrat o medie de un eveniment la două zile.

4). Partidul Democrat 

Odată cu apropierea alegerilor, PDM a sporit vizibil turațiile la capitolul activism civic. Democrații au avut în decembrie 14 evenimente și acțiuni publice, fiind și ei la borna simbolică de un eveniment la două zile.

5). Partidul Socialiștilor 

Socialiștii au avut și ei în decembrie o medie de un eveniment la două zile. În total PSRM a avut 13 evenimente și acțiuni publice. Nu e un indicator rău, dar e puțin mai scăzut decât în lunile precedente, semn că socialiștii acordă mai multă atenție pregătirii pe interior a formațiunii de alegerile parlamentare.

6). Partidul Șor 

Formațiunea condusă de primarul de Orhei, Ilan Șor a avut în luna decembrie 11 evenimente și acțiuni publice, depășind ușor media de o acțiune publică la trei zile. Totodată, ca și în cazul lunilor precedente, se cere de menționat că Partidul Șor a fost destul de activ din punct de vedere mediatic.

7). Partidul Acțiune și Solidaritate 

O medie de un eveniment la trei zile a înregistrat și Partidul Acțiune și Solidaritate, care a avut în total în luna decembrie 10 acțiuni publice. Multe din aceste acțiuni, PAS le-a organizat împreună cu partenerul său politic, PDA.

8). Speakerul Andrian Candu și Partidul Liberal 

Pe poziția a opta se situează Speakerul Andrian Candu și Partidul Liberal, ambii cu câte 9 evenimente și acțiuni publice. Apropo, dacă Speakerul a fost cam la același nivel de activism ca și în lunile precedente, despre liberali se poate de spus că s-au activizat vizibil.

9). PPEM și PLDM

Pe poziția a noua se situează două partide – Partidul Popular European din Moldova și Partidul Liberal Democrat din Moldova. Fiecare din aceste formațiuni a avut câte 4 evenimente și acțiuni publice, înregistrând o medie de un eveniment pe săptămână.

10). Partidul Unității Naționale 

Încheie clasamentul nostru convenționl, Partidul Unității Naționale, care a avut în luna decembrie 3 evenimente și acțiuni publice, adică a înregistrat o medie de un eveniment la 10 zile.

Sondaj

  • Ce aşteptări aveţi de la alegerile locale?

    View Results

    Loading ... Loading ...