[ X ]
Important13 Ianuarie 2019 14:00

Omul Săptămânii - Chiril Gaburici, ministrul Economiei şi Infrastructurii

În această săptămână, Chiril Gaburici, ministrul Economiei şi Infrastructurii, a fost demnitarul cu cele mai multe griji pe cap, iar acestea i-au fost provocate de ninsorile abundente. 

Ministrul nu s-a limitat doar la a da indicaţii sau a convoca şedinţe, ci a mers în inspecţii pe unele trasee naţionale, dorind să se asigure că lucrările de deszăpezire decurg în regim normal.

De asemenea, el a avut o bună comunicare publică la temă, ceea ce a transmis cetăţenilor certitudinea că, chiar dacă situaţia e dificilă, totuşi e sub control. Iar acesta a fost un moment la fel de important ca însăşi lucrările de deszăpezire.

Responsabilitatea ce-i revine lui Chiril Gaburici este cu atât mai mare, cu cât se apropie alegerile, iar oamenii judecă guvernarea inclusiv după capacitatea sa de a face faţă situaţiilor cu impact direct asupra vieţii cetăţenilor. Deocamdată, Chiril Gaburici se descurcă cu misiunea pe care o are. Să vedem cum va fi în continuare.

TRIBUNA precizează: Chiril Gaburici s-a născut pe data de 23 noiembrie 1976 în satul Logănești, Hâncești. La capitolul studii pot fi menţionate: Diplomă Doctor Honoris Causa eliberată de International Informatization Academy, membru asociat cu statut general consultativ pe lângă Consiliul Economic și Social de pe lângă Națiunile Unite (ECOSOC); Master în Științe Economice, specializarea Management și Marketing, Universitatea Liberă Internațională din Moldova; Licențiat în economie, specialitatea management, Universitatea Slavonă din Moldova; Mini MBA organizat de Telecoms Academy  Training Excellence Teliasonera Business Acumen Certificate, participant în pilotarea programului și contribuirea la dezvoltarea programului de licență pe lângă Școala Economică din Stockholm și Hanken & IFL Corporate Development. În perioada 2000-2001 a fost coordonator vânzări și distribuție, Eval-Standart; 2001-2003 – reprezentant vânzări, JV Moldcell JSC; 2003-2004 – şef al secției regională vânzări, JV Moldcell JSC; 2004-2008 – şef al departamentului vânzări, JV Moldcell JSC, parte a Grupului TeliaSonera; 2008-2012 – manager general, JV Moldcell JSC, parte a Grupului TeliaSonera; 2012-2015 – director executiv, CEO Azercell, parte a Grupului TeliaSonera; februarie 2015 – iunie 2015 – Prim-ministru al Republicii Moldova; 2015-2018 – Fondator / CEO, Grup de companii agricultură, IT, energetică, servicii, autosport. Este deţinător al următoarelor distincții: Ordinul „Ștefan cel Mare și Sfânt” de gradul II, oferit de Biserica Ortodoxă din Moldova; Certificat de apreciere oferit de Congresul Azerilor din Moldova pentru susținerea și promovarea valorilor culturale ale Republicii Moldova și Republicii Azerbaidjan. Vorbeşte româna, engleza, rusa, franceza.

Sondaj

  • Ce aşteptări aveţi de la alegerile locale?

    View Results

    Loading ... Loading ...