[ X ]
Important12 Ianuarie 2019 09:00

(INTERVIU) Nae-Simion Pleșca: Doar prin muncă cu dăruire și credință în oameni poți să câștigi încrederea și dreptul de a fi ales al poporului

În cadrul unui interviu acordat portalului TRIBUNA, deputatul Nae-Simion Pleșca, candidat pe circumscripția nr.30 Ciocana la parlamentare, a vorbit despre ce l-a determinat să candideze pentru un nou mandat de parlamentar, cum i se pare electoratul din această circumscripție, cu ce teze de bază merge în alegeri, cum vede configurația viitorului Parlament, dar și despre alte aspecte importante.

T.: Dle. Pleșca, ce v-a determinat să candidați în circumscripția nr.30 Ciocana la alegerile parlamentare?

N.S.P.: Vreau să spun din start că nu am ales o anumită circumscripție. Sunt președinte al organizației teritoriale PDM Ciocana, activez în acest sector, pe care îl cunosc de mult timp. Consider  că  era cel mai indicat să candidez în această circumscripție, deoarece cunosc problemele oamenilor, pe unele le-am rezolvat  și îmi propun să fac mai mult pentru locuitorii din această parte a urbei.

T.: Cum vi se pare electoratul din această circumscripție?

N.S.P.: În această parte a Chișinăului, mai concret în circumscripția 30, în opinia mea, trăiesc oamenii cei mai harnici, cei mai deschiși spre schimbări, oameni, care indiferent de vârstă, sunt dornici de a face ordine, pornind de la scara, curtea, locul de joacă, parcarea care le aparține. Păstrează și luptă să îmbunătățească ce le aparține. Sunt oameni cu poziție civică, activi și implicați în tot ce își propun să facă. Împreună cu acești oameni gospodari urmează să demarăm și să implementăm mai multe proiecte sociale cu impact benefic asupra calității vieții cotidiene a fiecăruia.

T.: Cu ce teze de bază veți merge în alegeri?

N.S.P.: Prima teză e axată pe grija concretă față de om, față de alegător. În aceste alegeri voi porni motivat de obiectivul primordial de a contribui ca fiecare cetățean  din sector să trăiască mai bine la el în curte, alături de vecini și familie, să se simtă bine, în siguranță și la serviciu. Voi lupta și mă voi implica ca să realizez în fapte concrete toate solicitările cetățenilor ce țin de calitatea vieții lor. Voi fi alături de oameni, voi asculta toate problemele lor, voi ține cont de soluțiile identificate, voi căuta soluții pertinente și voi verifica implementarea lor. Îmi propun ca această activitate să devină una cotidiană, or, probleme de soluționat sunt suficiente și mă voi implica să le rezolv împreună cu ei.

A doua teză importantă este  susținerea  tuturor  proiectelor  bune care au fost demarate de Guvernul Filip și încă multe altele, care stau la rând să fie realizate.

Cu certitudine, o altă teză este susținerea cursului european al Moldovei. Îmi propun și alte obiective importante: să contribui la stabilitate în țară; să contribui la păstrarea și promovarea valorilor naționale; să susțin politica relațiilor bilaterale sănătoase și reciproc avantajoase cu România și cu alte state; să particip la identificarea și susținerea proiectelor și a actelor legislative pentru creșterea economiei, dezvoltarea infrastructurii; ocrotirea mediului ambiant etc.

Îmi doresc ca cetățenii plecați peste hotare să se întoarcă acasă și să aibă locuri decente de muncă. Dar la acest capitol sunt realist și îmi dau bine seamă, că, după și-au întemeiat familii în alte colțuri ale lumii, mulți nu se vor mai întoarce. Or, locul unde trăiești și unde deja s-au născut copiii e a doua patrie.

Omul e ca și copacul, dacă prinde undeva rădăcini și dă rod, crește, iar, dacă îl smulgi din pământ și îl muți din loc în loc, se ofilește.

Îmi propun să susțin proiectele referitoare la crearea condițiilor bune de trai și de muncă în țară, ca să nu mai plece oamenii de acasă.

T.: Pe cine considerați principalii Dvs. oponenți?

N.S.P.: Fiecare dintre candidați este o personalitate cu calități. Consider că eu, pe lângă calitățile omenești, verificate de multă lume, mai am experiența necesară, știu să fiu alături de oameni, să îi ajut, pot fi un om al echipei și pot să muncesc, să îmi asum deciziile luate și să-mi respect cuvântul dat.

T.: Ce șanse aveți de a deveni deputat?

N.S.P.: Cred în oameni, cred în forțele proprii, cred în echipa care mă sprijină și căreia îi sunt recunoscător.  Doar prin muncă cu dăruire, perseverență și credință în oameni poți să câștigi încrederea și dreptul de a fi ales al poporului.

T.: Care vor fi primele Dvs. acțiuni, dacă obțineți un nou mandat de deputat?

N.S.P.: Primele acțiuni vor fi chiar primele și celelalte teze. Știu că atunci când te aleg oameni concreți trebuie să le întorci cu respect și responsabilitate votul de încredere acordat. Și să muncești cot la cot cu ei.

T.: Dacă ar fi să faceți o retrospectivă a activității Dvs. parlamentare, care trei lucruri le-ați menționa?

N.S.P.: Am venit în Parlament pentru a contribui la realizarea obiectivelor care ar aduce bunăstare în țară: integrarea Moldovei în spațiul european, stabilitate în țară, soluționarea problemelor sociale, economice și de business, atragerea investitorilor, crearea locurilor de muncă etc. Aceste obiective au rămas prioritatea mea.

Am rămas conștient de faptul că deputatul trebuie să fie aproape de oameni și să muncească în interesul cetățeanului pentru îmbunătățirea calității vieții lui: prin identificarea priorităților, prin contribuție zilnică la elaborarea proiectelor de legi cu impact social, analiza lor, susținerea celor pertinente și mult așteptate.

Sunt conștient de faptul că dăinuirea noastră ca neam rezidă în păstrarea și promovarea valorilor naționale, promovarea  menținerea constantă a relațiilor bilaterale avantajoase cu România și cu alte  țări ale lumii.

T.: Cum vedeți configurația viitorului Parlament și ce așteptări aveți personal de la viitorul Legislativ?

N.S.P.: Viitorii 101 parlamentari ar trebui să fie oameni înțelepți, capabili, în numele cetățeanului, să uite de frustrări, de apartenență etnică,  de  limba vorbită, de interese înguste de partid, de talentul actoricesc și oratoric și să găsească compromis, să comunice civilizat și să colaboreze, pentru  a identifica  toate căile și proiectele fezabile, pentru că, prin fapte concrete, să-i convingă pe oameni că țara lor e R. Moldova și aici pot munci decent, pot fi în siguranță, pot avea un loc de muncă garantat, copiii lor  pot fi  educați în grădinițe și școli moderne. Mi-aș dori ca aleșii poporului să aibă decența să nu insulte oamenii cu showuri politice de doi bani și limbaj stradal infect și abject.

E vremea respectului față de oameni, e vremea faptelor mici, dar constante, zilnice, or, „Picătura, deși mică, Ce pe-o stâncă picurează,/ Face râului o cale/ Care după ea urmează.” (G. Asachi)

De  asemenea, îmi doresc ca opiniile deputaților să fie susținute de argumente pertinente, critica constructivă să fie urmată de propuneri concrete și de transpunere în fapte  pentru binele alegătorului.

Cu certitudine,  în viitorul Parlament va fi echipa faptelor concrete  – PDM . Șanse, în opinia mea,  mai au PSRM și ACUM. Aceste 3 formațiuni vor trebui să uite de supărări și să se gândească la oamenii care i-au ales. Și, indiferent ce formațiune au ales sau nu au ieșit la vot, toți cetățenii Moldovei au dreptul la o viață bună acasă. Acesta ar trebui să fie unicul argument în jurul căruia să se consolideze aleșii din viitorul Parlament.

T.: Vă mulțumim.

Andriana Cheptine

Sondaj

  • Cât credeţi că va dura coaliţia PSRM-ACUM?

    View Results

    Loading ... Loading ...