[ X ]
Exclusiv11 Ianuarie 2019 06:00

Opt foşti pretendenţi la funcţia de Preşedinte al RM vor lupta pentru mandate de deputat. Detalii! 

Opt persoane, care în 2016 şi-au exprimat intenţia sau au luptat pentru funcţia de Preşedinte al RM, concurează în acest an și pentru fotoliul de deputat în Parlament la alegerile parlamentare, stabilite pentru data de 24 februarie.

După cum informează TRIBUNA, în calitate de candidați independenți s-au înscris în cursă: Valeriu Ghilețchi – circumscripția nr.51 SUA și Canada, Mihail Corj – nr.5 Glodeni, Artur Croitoru – nr.24 Chișinău, dar și Oleg Brega – nr.50 Europa de Vest.

Totodată, trei candidați din foștii pretendenți la fotoliul de șef al statului candidează la aceste alegeri sub simbolul partidelor. Este vorba despre Maia Sandu care candidează din partea blocului ACUM – pe circumscripția nr.50 Europa de Vest, Andrei Năstase din partea blocului ACUM – pe circumscripția nr.33 Chișinău și Dumitru Ciubașenco – nr. 28 Chișinău.

La rândul său, unul din acei candidați, în aceste alegeri candidează pe listă națională. Este vorba despre Silvia Radu, care a fost inclusă pe lista Partidului Democrat din Moldova.

De menționat că, la prezidențiale, în turul II a ajuns doar Maia Sandu. La rândul său, Dumitru Ciubașenco, Silvia Radu și Valeriu Ghilețchi – nu au acumulat numărul necesar de voturi pentru a accede în turul II, Andrei Năstase s-a retras din cursă în favoarea Maiei Sandu, iar Mihail Corj, Artur Croitoru și Oleg Brega – nu au trecut de etapa colectării semnăturilor.

Andriana Cheptine

Sondaj

  • Cât credeţi că va dura coaliţia PSRM-ACUM?

    View Results

    Loading ... Loading ...