[ X ]
Exclusiv10 Ianuarie 2019 09:00

(ACUM UN AN) Cinci noi miniștri și doi vicepremieri  

TRIBUNA continuă proiectul în care vă prezentăm evenimentele politice ce au avut loc exact acum un an. De data aceasta vă propunem să vă amintiţi ce s-a întîmplat pe 10 ianuarie 2018.

Şedinţa CSP 

Convocat în prima şedinţă, cea de constituire, Consiliul Superior al Procurorilor (CSP) şi-a ales preşedintele – Angela Motuzoc, adjunctul procurorului-şef al Procuraturii municipiului Chişinău.

Cinci noi miniștri și doi vicepremieri  

Președintele Parlamentului, Andrian Candu, în calitate de președinte interimar al RM, a semnat decretele de numire a ministrului Justiției, Alexandru Tănase; ministrului Economiei și Infrastructurii, Chiril Gaburici; ministrului Sănătății, Muncii și Protecției Sociale, Svetlana Cebotari; ministrului Afacerilor Externe și Integrării Europene, Tudor Ulianovschi; ministrului Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului, Liviu Volconovici, dar și a vicepremierului pentru Integrare Europeană, Iurie Leancă și a vicepremierului pentru Reintegrare, Cristina Lesnic. În aceeaşi zi, a avut loc ceremonia de învestire în funcții a noilor miniştri. De asemenea, în aceeaşi zi, noii miniştri au fost prezentaţi colectivelor lor de Premierul Pavel Filip.

Promulgarea Legii anti-propagandă 

Decretul de promulgare a Legii pentru modificarea și completarea Codului audiovizualului a fost semnat de președintele Parlamentului Andrian Candu, după ce Curtea Constituțională (CC) a constatat circumstanțele care justifica interimatul funcției de șef al statului pentru  promulgarea acesteia. Preşedintele Igor Dodon a declarat că este condamnabil că derapajele guvernării sunt susținute de Curtea Constituțională. Iar Partidul Socialiștilor din Republica Moldova s-a pronunțat categoric împotriva „unei noi tentative a majorității de la guvernare de a captura puterea absolută și de a suspenda președintele ales de popor al Republicii Moldova, prin intermediul Curții Constituționale de „buzunar””.

Cristina Pendea 

Sondaj

  • Cât credeţi că va dura coaliţia PSRM-ACUM?

    View Results

    Loading ... Loading ...