[ X ]
Exclusiv26 Decembrie 2018 15:00

Zinaida Greceanîi: Numai astfel se poate schimba regimul politic din țară...

În cadrul unui interviu acordat portalului TRIBUNA, președintele Partidului socialiștilor din Republica Moldova, Zinaida Greceanîi, a fost întrebată pe cît de pregătit este PSRM pentru alegerile parlamentare?

„Noi mereu suntem pregătiți pentru alegeri. Partidul Socialiștilor nu muncește din cînd în cînd, nu de la o campanie la alta, ci în mod constant, punînd în aplicare programul său. Mai mult de atît, socialiștii au fost pregătiți pentru noile alegeri încă în 2015, cînd au cerut dizolvarea acestui parlament ilegal și stabilirea alegerilor anticipate”, a declarate ea.

Despre campania electorală, Zinaida Greceanîi spune că „va fi foarte dificilă, avînd în vedere presiunea partidului de guvernămînt, utilizarea resurselor administrative, precum și intensitatea emoțiilor degajate de alegeri și rezultatele acestora”. „Și totuși sperăm că această campanie electorală va fi transparentă și echitabilă, că adversarii nu vor folosi trucuri mișele împotriva celuilalt”, afirmă ea.

Întrebată care este scopul minim și maxim al PSRM în parlamentare, Zinaida Greceanîi a declarat: „Singurul nostru scop este obținerea unei majorități parlamentare, formarea conducerii Parlamentului și a Guvernului, pentru că numai astfel se poate schimba regimul politic din țară, iar singura forță care poate face acest lucru este Partidul Socialiștilor din Republica Moldova”.

Notă: Varianta integrală a interviului poate fi accesată la acest link.

Andriana Cheptine

Sondaj

  • Cât credeţi că va dura coaliţia PSRM-ACUM?

    View Results

    Loading ... Loading ...