[ X ]
Important19 Decembrie 2018 10:00

Va candida pe o circumscripție sau nu? Vladimir Voronin a luat o decizie!

Preşedintele Partidului Comuniștilor din Republica Moldova (PCRM), Vladimir Voronin, susține că nu va candida pe nicio circumscripţie electorală. Declarația a fost făcută într-un interviu pentru „Adevărul Live”.

După cum informează TRIBUNA, Vladimir Voronin a declarat că i-ar fi interesant să participe pe circumscripţia electorală de la Străşeni, la alegerile din 24 februarie, dat fiind faptul că se vehiculează că anume acolo ar putea candida şi Premierul Pavel Filip. Totuși, a luat decizia personală că nu va candida pe nicio circumscripţie electorală, deoarece nu acceptă această modalitate de alegeri.

În context, Vladimir Voronin a spus că, comuniştii vor avea candidaţi pe circumscripţii doar pentru a nu le oferi şansa socialiştilor să câştige uşor pe circumscripţii.

„La început eram gata să luăm decizia să nu participăm la alegeri pe uninominal. Pe urmă, ne-am consultat împreună cu membrii Comitetului Central că, în aşa fel, noi oferim acest spaţiu de pomană, fără luptă, socialiştilor. Cu ce ocazie?”, a afirmat Voronin.

În aceeași emisiune, liderul PCRM a afirmat că admite scenariul că, după alegerile din 24 februarie, PSRM şi PDM ar putea forma o alianţă de guvernare.

De asemenea, comunistul a mai spus că formațiunea pe care o conduce nu va participa la referendumul, propus de democraţi, privind reducerea numărului de deputaţi în Parlament de la 101 la 61 și de a retrage mandatul unui deputat. „Consider că 61 de deputaţi nu pot să organizeze activitatea normală a Parlamentului.  Aşa prostii pot să propună doar acei oameni care nu înţeleg rolul Legislativului (…). Dacă ei cred că Parlamentul lucrează numai atunci când se afla în sala de şedinţă, aceasta e o prostie şi un primitivism. Cine poate să spună astăzi cum să analizăm activitatea unui deputat?”, a conchis Voronin.

Andriana Cheptine 

Sondaj

  • Cât credeţi că va dura coaliţia PSRM-ACUM?

    View Results

    Loading ... Loading ...