[ X ]
Important15 Decembrie 2018 06:00

Fracțiunea comuniștilor s-ar putea mări cu doi deputați, iar a democraților s-ar putea micșora. Cum e posibil

Fracțiunea comuniștilor s-ar putea mări cu doi deputați, iar a democraților s-ar putea micșora.

După cum informează TRIBUNA, în ultima ședință din sesiunea de toamnă, Parlamentul a acceptat mai multe numiri în funcții, fiind vizați și patru deputați.

Astfel, toți patru deputați: Raisa Apolschi, Artur Reșetnicov, Corneliu Mihalache și Marcel Răducanu, care s-au ales cu funcții noi, sunt din fracțiunea democraților, însă, doi dintre ei au ajuns deputați pe listele Partidului Comuniștilor din Republica Moldova (PCRM), respectiv la depunerea cererilor de demisie din funcție, în Parlament s-ar putea suplini fracțiunea comuniștilor, fracțiunea democraților micșorându-se.

De menționat că, după ce a fost numit președinte al Consiliului Concurenței, Marcel Răducanu deja a depus cererea de demisie și Parlamentul a acceptat-o. În acest sens, în fracțiunea democraților urmează să vină politologul Pavel Ianeţ, consilier în Î.S. “Poşta Moldovei”.

Totodată, urmare a numirii democratei Raisa Apolschi în funcția de judecător la CC, dacă-și depune mandatul de deputat, în locul ei va veni actuala Președintă a Consiliului raional Rezina, Eleonora Graur, însă dacă refuză – urmează pe listă ex-deputatul Gheorghe Braşovschi.

În aceeași ordine de idei, având în vedere că deputatul Artur Reșetnicov a fost numit judecător la CC, iar deputatul Corneliu Mihalache – membru al Consiliului Audiovizualului, iar ei au ajuns în Parlament pe liste PCRM, în locul lor ar urma să vină agronomul Ivan Filimon, asistent de deputat, și Ghenadie Morcov, ex-deputat, medic. De menționat că, dacă unul dintre ei refuză, pe lista PCRM urmează ex-deputatul Eduard Mușuc.

TRIBUNA precizează: Mandatul deplin al actualului Parlament a expirat la data de 30 noiembrie 2018, însă, având în vedere că alegerile parlamentare se vor desfășura pe data de 24 februarie 2019, Parlamentul are dreptul să se întrunească în ședințe, neavând dreptul să voteze legi organice. În context, speakerul Candu, a anunțat că, actualul Parlament va deschide în februarie și sesiunea de primăvară.

Andriana Cheptine 

Sondaj

  • Cât credeţi că va dura coaliţia PSRM-ACUM?

    View Results

    Loading ... Loading ...