[ X ]
Exclusiv12 Decembrie 2018 07:00

În ce măsură vor face uz de factorul geopolitic candidații din circumscripțiile uninominale? Răspunsul lui Dionis Cenușă  

În cadrul unui interviu acordat portalului TRIBUNA, politologul Dionis Cenușă a fost întrebat: În ce măsură credeți că vor face uz de factorul geopolitic candidații din circumscripțiile uninominale?

„Componenta geopolitică în discursul electoral pe circumscripții uninominale va depinde de culoarea candidatului și apropierea de legăturile cu unul din cele două poluri geopolitice. Altfel spus, dacă partidele-mamă vor opera cu repere geopolitice, atunci același lucru va fi repetat de către candidații locali afiliați lor. Totodată, acest lucru va depinde de proximitatea cetățenilor de proiectele europene de care au beneficiat sectorul public sau privat sau dacă localitatea este conectată pe filiera socio-economică la Rusia sau UE – prin intermediul diasporei. De asemenea, retorica geopolitică va fi auzită mai intens în circumscripțiile aglomerate, precum Chișinău sau Comrat”, a declarat el.

Notă: Varianta integrală a interviului poate fi accesată aici.

Andriana Cheptine

Sondaj

  • Cine e vinovat de criza politică din RM?

    View Results

    Loading ... Loading ...