[ X ]
Exclusiv7 Decembrie 2018 09:00

(ACUM UN AN) Întâlnirile lui Vlad Plahotniuc în SUA

TRIBUNA continuă proiectul în care vă prezentăm evenimentele politice ce au avut loc exact acum un an. De data aceasta vă propunem să vă amintiţi ce s-a întâmplat pe 7 decembrie 2017. 

Întâlnirile lui Vlad Plahotniuc în SUA

Cu prilejul vizitei în Statele Unite ale Americii (SUA), preşedintele Partidului Democrat din Moldova (PDM), Vlad Plahotniuc, a avut întrevederi cu Will Ballard Hurd, membru al Camerei Reprezentanţilor din partea statului Texas, Christopher Andrew Coons, Senator în Senatul SUA şi cu Markwayne Mullin, membru al Camerei Reprezentanţilor din partea statului Oklahoma.De asemenea, Vlad Plahotniuc, a avut întâlniri cu congresmanul Michael McCaul din Texas și cu congresmanul Joe Wilson din Carolina de Sud. La ultimele două întrevederi au participat şi vicepreşedintele democrat, Andrian Candu, dar şi preşedintele PPEM, Iurie Leancă.

Alocuţiunea lui Andrei Galbur

Viceprim-ministrul, ministrul Afacerilor Externe şi Integrării Europene Andrei Galbur a rostit o alocuţiune la cea de-a 24-a reuniune a Consiliului Ministerial al OSCE care s-a desfăşurat la Viena în perioada 7-8 decembrie 2017. El a cerut retragerea completă a forţelor militare ruse din Moldova.

Modificările la Codul audiovizualului – adoptate 

Codul audiovizualului al Republicii Moldova a fost completat de Parlament cu norme privind securizarea spațiului informațional, în lectură finală. Președintele Republicii Moldova, Igor Dodon a declarat că nu va promulga legea, nefiind de acord cu prevederile ei.

Oxana Domenti și-a depus mandatul

Deputata din partea Partidului Comuniștilor din Republica Moldova (PCRM), Oxana Domenti, și-a depus mandatul. Anunțul a fost făcut iniţial de vicepreşedintele Parlamentului, Vladimir Vitiuc, în cadrul şedinţei Legislativului, şi confirmat ulterior de Oxana Domenti.

Lilian Chișcă – vicepreședinte al ANI

Membrii Consiliului de Integritate au validat rezultatul concursului la funcția de vicepreședinte al ANI. Unicul candidat rămas în cursă, Lilian Chișcă a fost declarat câștigător și propus Președintelui Republicii Moldova pentru numirea în funcție.

Eremei Priseajniuc – prezentat în CMC 

În cadrul ședinței Consiliului Municipal Chișinău, secretarul CMC, Adrian Talmaci, l-a prezentat pe noul consilier în fracțiunea Partidului Popular European din Moldova – Eremei Priseajniuc.

Anunţul lui Igor Dodon 

Șeful statului, Igor Dodon, a comunicat că mai multe comisii din cadrul Consiliului Societății Civile pe lângă Președintele Republicii Moldova au desfășurat ședințe pe marginea acțiunilor desfășurate pe teritoriul Republicii Moldova de către ex-preşedintele român, Traian Băsescu şi că, aceste comisii solicitau inițierea procedurii de declarare persona non-grata a lui Traian Băsescu pe teritoriul RM.

Vizitele Preşedintelui la Soroca şi Şoldăneşti 

În cadrul vizitei sale în teritoriu, Președintele țării a mers la grădinițele din satele Vădeni și Volovița, raionul Soroca. De asemenea, în raionul Șoldănești, Președintele Igor Dodon a vizitat grădinița „Prichindel” din satul Vadul-Raşcov și grădinița „Ghiocel” din localitatea Chipeșca.

Şedință de lucru la Guvern

Etapa la care se aflau pregătirile pentru integrarea emiterii actelor permisive pentru mediul de afaceri în ghișeul unic a fost analizată la Guvern, în cadrul unei ședințe de lucru prezidată de Prim-ministrul Pavel Filip.

Întrevederea lui Pavel Filip cu James Pettit

Prim-ministrul Pavel Filip a avut o întrevedere cu Ambasadorul Statelor Unite ale Americii în Republica Moldova, James Pettit. Oficialii au discutat despre colaborarea bilaterală în domeniile de interes comun.

Numiri în funcţie la Parlament 

Parlamentul a numit în funcție trei noi membri ai Consiliului Coordonator al Audiovizualului, pe un termen de șase ani: Tatiana Buraga, Dorina Curnic și Veronica Cojocaru. De asemenea, în funcția de membru al Consiliului de Observatori al IPNA Compania ,,Teleradio Moldova” a fost numită Larisa Călugăru.

Decizie privind controlul judiciar a lui Dorin Chirtoacă

Judecătorul de caz, Alexandru Negru a prelungit cu încă 30 de zile controlul judiciar pe numele primarului suspendat al capitalei, Dorin Chirtoacă.

Ambasadorul Israelului în vizită la PDA 

Reprezentanţii Platformei Demnitate şi Adevăr a avut o întrevedere cu Ambasadorul Israelului în Republica Moldova, Eliyahu Yerushalmi. La întâlnire au participat vicepreşedinţii Alexandru Slusari şi Inga Grigoriu, precum şi Chiril Moţpan, secretarul general al formaţiunii.

Sursa: Almanah politic 2017

Sondaj

  • Ce aşteptări aveţi de la alegerile locale?

    View Results

    Loading ... Loading ...