[ X ]
Exclusiv20 Noiembrie 2018 17:00

Jurnalist: O furie demolatoare umple spațiul public...

„Sunt intoxicat de politică: citesc toată presa, ascult talk-show-uri radiofonice, privesc/ particip la emisiuni dedicate activității decidenților moldoveni. Constat că o furie demolatoare umple spațiul public ajungând, tiptil-tiptil, până în casele noastre pentru a ne face să ne pierdem cu toții bunul simț”, scrie, într-o nouă postare pe blogul personal, jurnalistul Victor Nichituş. 

Potrivit lui, e vorba de „un amestec de resentimente, de proastă creștere, vulgaritate și rea credință a devenit machiajul nostru cotidian – iar din simpatiile noastre politice am făcut un mod de a detesta adeziunile altora”.

„Spritul critic al pre-oponenților noștri îl considerăm abuz și ne exasperează. Dincolo de a fi doar vina jurnaliștilor, culpa este și a partidelor – inacceptabile să funcționeze eficace, bombănesc demagogic. Înțeleg, tot acest gust amar pe care îl are politica moldovenească este a lungii tranziții prin care trece spațiul dintre Prut și Nistru”, notează el.

Jurnalistul scrie că observă că „politica anti-guvernamentală a opoziției s-a rezumat la o replică acră care exprimă doar indispoziția, deloc o ofensivă doctrinară”, iar „puterea, la rândul ei, sătulă de atacuri arbitrare, nu mai are urechi nici pentru critica legitimă”.

Cristina Pendea

Sondaj

  • Cine e vinovat de criza politică din RM?

    View Results

    Loading ... Loading ...