[ X ]
Important18 Noiembrie 2018 14:00

Omul săptămânii - Nicolae Ciubuc, ministrul Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului

Nicolae Ciubuc, ministrul Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului, a avut parte de o săptămână intensă, dar foarte importantă. 

Astfel, în această săptămână primii 27 de tineri antreprenori și femei fermiere, care intenționează să lanseze afaceri în agricultură și-au primit, de la ministrul Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului, certificatele de beneficiari a subvențiilor pentru proiectele start-up. E un proiect la care Nicolae Ciubuc lucrează de ceva timp, încă din perioada când conducea AIPA.

Tot în această săptămână Nicolae Ciubuc şi-a văzut încununat de succes efortul depus constant în ultima perioadă – Guvernul a aprobat noul Cod Funciar.

De asemenea, în această săptămână, s-a finalizat cu succes alt proces la care Nicolae Ciubuc a lucrat mult – Executivul a aprobat proiectul Legii privind producția agroalimentară ecologică și etichetarea produselor ecologice.

Aceasta înseamnă că certificatele eliberate pentru produsele agroalimentare vor fi recunoscute pe piața europeană, iar producția ecologică va fi exportată mai ușor în UE.

Un alt eveniment important al săptămânii a ţinut de faptul că o companie specializată în domeniul colectării și reciclării deșeurilor din Republica Moldova, a lansat prima linie de granulare a plasticului din deșeuri. La eveniment a participat ministrul Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului, care a vorbit despre importanța reciclării deșeurilor în contextul impactului asupra mediului și reducerii costurilor de producere a materiei prime pentru diferite industrii.

De asemenea, ar fi de menţionat că în această săptămână a fost evaluat procesul de pregătire pentru elaborarea Planului național privind aprovizionarea cu apă și canalizare a localităților din Republica Moldova, iar un rol deosebit în acest sens i-a revenit lui Nicolae Ciubuc.

TRIBUNA precizează: Nicolae Ciubuc s-a născut la data de 13 decembrie 1980 în satul Sadova, raionul Călărași. În perioada 1996-1999, şi-a făcut studiile la Colegiul Republican de Informatică, specialitatea – Drept. Ulterior, în perioada 1999-2003 a studiat la Universitatea de Stat din Moldova, Facultatea de Drept, specialitatea Drept public, fiind Licenţiat în drept, iar din 2006 până în 2009 – la Academia de Administrare Publică de pe lângă Preşedintele Republicii Moldova, Facultatea Economie şi Management Public, specialitatea management public, fiind magistru în management public. Experiență profesională și-a început-o în 2004, activând până în 2007 în calitate de consultant la Direcția Juridică şi Armonizare a Legislaţiei din cadrul Ministerului Agriculturii şi Industriei Alimentare (MAIA). Ulterior, din 2007 până în 2010 a fost şef adjunct în cadrul Direcției Juridică şi Armonizare a Legislaţiei din cadrul MAIA. Totodată, din 2007 până în 2012 a fost Președinte al Consiliului de administrație al ÎS „Moldagrotehˮ, din 2008 până în 2016 – Președinte al Consiliului de administrație al ÎS „Centrul de standartizare și experimentare a calității producției din conserveˮ, iar din 2014 până în 2016 a fost membru al Consiliului de administrație al SA „Franzeluțaˮ. Din 2010 până în 2016 a fost Director adjunct la Agenția de Intervenție și Plăți în Agricultură, iar din 2016 până la numirea în funcția de ministru a fost Director interimar al Agenţiei de Intervenţie şi Plăţi în Agricultură. Este căsătorit și are un copil.

Sondaj

  • Cine e vinovat de criza politică din RM?

    View Results

    Loading ... Loading ...