[ X ]
Important14 Noiembrie 2018 06:00

Un jurnalist vine cu un nou punct de vedere privind furtul miliardului 

Într-o nouă postare pe blogul personal, jurnalistul Victor Nichituş susţine că autorităţilor care conduceau Republica Moldova în 2014 li s-au făcut anumite sugestii din exterior, iar unii decidenţi au avut la dispoziţie o informaţie la tema furtului din sistemul bancar din partea Serviciului de Informaţii şi Securitate.

„Nu știm nici care a fost motivul pentru care toate sugestiile venite de la București, referitoare de eminența unor atacuri la adresa statului moldovean, nu au fost ascultate de factorii de decizie de la Chișinău… …Nu știm dacă decidenții statului moldovean au avut, sau nu, semnale de alarmă venite din partea serviciului moldovean de informații despre eventualitatea unui atac la adresa sistemului bancar moldovean. Dacă au avut, și au căzut în capcana unei înavuțiri rapide, își merită soarta”, scrie el.

Totodată, jurnalistul menţionează că „Nicolae Timofti a beneficiat în timpul mandatului său de informări din partea Serviciului de Informații și Securitate al Republicii Moldova care purtau caracter secret”. „În același timp există suficient de multe voci publice care afirmă că serviciul moldovean de informații și-a informat beneficiarii despre eventualele atacuri la adresa sistemului bancar moldovenesc. Care să fie atunci motivul tăcerii Președintelui Timofti la această temă? Ori poate și domnia sa s-a temut de presa care, la comanda lui Platon, îl puteau linșa public?”, se întreabă el.

Cristina Pendea

Sondaj

  • Cine e vinovat de criza politică din RM?

    View Results

    Loading ... Loading ...