[ X ]
Exclusiv9 Noiembrie 2018 09:00

(ACUM UN AN) Vizita Preşedintelui RM în Armenia

TRIBUNA continuă proiectul în care vă prezentăm evenimentele politice ce au avut loc exact acum un an. De data aceasta vă propunem să vă amintiţi ce s-a întâmplat pe 9 noiembrie 2017. 

Întrevederea lui Pavel Filip cu Benjamin Netanyahu

Prim-ministrul Pavel Filip, în cadrul vizitei oficiale în Israel, s-a întâlnit cu Premierul Statului Israel, Benjamin Netanyahu. De asemenea, Premierul a avut o întrevedere şi cu ministrul Sănătăţii, Yaakov Litzman. Seara, Premierul Pavel Filip a participat la deschiderea Zilelor Culturii Republicii Moldova în Statul Israel.

O nouă ședință de judecată în dosarul lui Dorin Chirtoacă

O nouă ședință de judecată a avut loc în dosarul Primarului general suspendat al mun. Chișinău, Dorin Chirtoacă. Primarul a cerut recuzarea judecătorului Alexandru Negru, dat fiind faptul că, magistratul, anterior, a exercitat funcția de consultant juridic și responsabil de resurse umane la Prestări servicii din cadrul Primăriei mun. Chișinău. Cererea de recuzare fost respinsă.

Vizita Preşedintelui RM în Armenia 

Președintele Republicii Moldova, Igor Dodon, a avut o întrevedere cu Președintele Armeniei, Serzh Sargsyan. De asemenea, Igor Dodon a avut şi o întrevedere cu preşedintele Adunării Naţionale a Republicii Armenia, Ara Babloyan.

Conferinţa PDA 

Platforma Demnitate și Adevăr (PDA), în cadrul unei conferințe de presă, și-a arătat nemulțumirea cu privire la modul de constituire a circumscripțiilor electorale uninominale şi a pledat pentru un referendum în problema sistemului electoral.

Sesizarea socialiştilor la CC  

Partidul Socialiștilor din R. Moldova (PSRM) a depus o sesizare la Curtea Constituțională privind numirea Silviei Radu în funcția de primar general interimar al Capitalei. Socialiştii au declarat că un primar general interimar nu putea numi alt primar general interimar.

Constatările PSRM 

Partidul Socialiștilor din Republica Moldova (PSRM) a constatat „multiple încălcări în activitatea Agenţiei Naţionale pentru Curriculum şi Evaluare”, pe care le-a expus în cadrul unei conferințe de presă.

Sursa: Almanah politic 2017 

Sondaj

  • Cine ar fi avantajat de eventuale alegeri parlamentare anticipate?

    View Results

    Loading ... Loading ...