[ X ]
Breaking news8 Noiembrie 2018 13:30

Sandu și Năstase, la discuții cu Angela Merkel! Cancelarul și-a exprimat regretul că RM…

La Summitul PPE, Președinta Partidului Acțiune și Solidaritate, Maia Sandu și Președintele Platformei Demnitate și Adevăr, Andrei Năstase, au discutat cu Cancelarul german, Angela Merkel.

După cum informează TRIBUNA, într-o postare pe o rețea de socializare, Maia Sandu a scris că, la Summitul PPE, a exprimat recunoștința cetățenilor pentru poziția intransigentă a instituțiilor europene față de abuzurile comise de regimul de la Chișinău.

„Am vorbit despre pericolele majore de fraudare a alegerilor de către guvernare. Mai mulți lideri PPE din cadrul instituțiilor europene și din țările membre ale UE și-au exprimat profunda îngrijorare în legătură cu derapajele antidemocratice ale autorităților. Doamna Cancelar Angela Merkel și-a exprimat regretul că Republica Moldova a ajuns, din povestea de succes a parteneriatului estic, într-o situație dramatică. Și-a exprimat îngrijorarea în special în legătură cu hărțuirea de către autorități a presei, opoziției și societății civile în ansamblu. A apreciat capacitatea de rezistență a cetățenilor și unitatea forțelor pro-democrație și proeuropene în lupta inegală cu regimul. Grație parteneriatelor noastre din cadrul celei mai mari familii europene, avem certitudinea că odată ajunși la putere vom putea valorifica aceste parteneriate în interesul cetățenilor în procesul de transformare a Republicii Moldova într-un stat liber, prosper, european”, a scris Sandu.

Andriana Cheptine 

Sondaj

  • Cine ar fi avantajat de eventuale alegeri parlamentare anticipate?

    View Results

    Loading ... Loading ...