[ X ]
Breaking news8 Noiembrie 2018 13:20

Președintele Dodon – în Marea Britanie, va avea întrevederi bilaterale cu oficiali britanici

Președintele Republicii Moldova, Igor Dodon, la invitația lui Arcadii Dvorkovici, noul președinte al Federației Mondiale de Șah (FIDE) (candidatura căruia a fost susținută și de Republica Moldova), întreprinde o scurtă vizită de lucru în Marea Britanie.

După cum informează TRIBUNA, într-o postare pe o rețea de socializare, Igor Dodon a anunțat că va participa la ceremonia de deschidere a Campionatului Mondial de Șah.

„Vizita delegației moldovenești se desfășoară cu suportul FIDE. De asemenea, la Londra voi avea întrevederi bilaterale cu oficiali britanici, discuții cu experții de la „Chatham House” – cel mai influent centru ”think tank” din Marea Britanie, precum și interviuri cu instituții de presă britanice de top. Consider că această vizită este deosebit de importantă din punct de vedere al promovării intereselor naționale ale Republicii Moldova și a realizării principalei sarcini strategice: asigurarea echilibrului în politica externă dintre Est și Vest în baza statutului constituțional de neutralitate permanentă”, a scris Dodon.

Andriana Cheptine

Sondaj

  • Cine merită titlul „Politicianul anului 2018”?

    View Results

    Loading ... Loading ...