[ X ]
Exclusiv8 Noiembrie 2018 09:00

(ACUM UN AN) Vizita Premierului în Israel

TRIBUNA continuă proiectul în care vă prezentăm evenimentele politice ce au avut loc exact acum un an. De data aceasta vă propunem să vă amintiţi ce s-a întâmplat pe 8 noiembrie 2017. 

Şedinţă de lucru la Preşedinţie 

Președintele Republicii Moldova, Igor Dodon a convocat o ședință de lucru cu responsabili din cadrul Aparatului Preşedintelui pe problema deschiderii unor birouri publice pentru stabilirea unui dialog direct cu locuitorii din raioanele de pe ambele maluri ale Nistrului.

Cererea socialiştilor  

Fracțiunea Partidului Socialiștilor din Republica Moldova (PSRM) a înregistrat, la Primăria mun. Chișinău, o cerere prealabilă, prin care solicita să fie anulată decizia de numire în funcție a Silviei Radu, în calitate de viceprimar și, respectiv – în funcția de primar interimar.

Conferinţa liderului PL  

Într-o conferință de presă, președintele Partidului Liberal (PL) a dat o apreciere situaţiei la zi create în Primăria municipiului Chişinău şi în Consiliul municipal.

Vizita Premierului în Statul Israel

Prim-ministrul Pavel Filip şi-a început vizita oficială în Statul Israel, care a avut loc în perioada 8-10 noiembrie 2017.  În seara zilei, Premierul a avut o întrevedere cu Tali Ploskov, vicepreședinta Knessetului și copreşedinta grupului de prietenie parlamentară moldo-israeliană. De asemenea, Prim-ministrul s-a întâlnit cu ministrul Imigraţiei şi Absorbţiei al statului Israel, Sofa Landver.

Acţiune comună a socialiştilor şi comuniştilor 

Deputații fracțiunii Partidului Socialiștilor au semnat, împreună cu deputații fracțiunii Partidului Comuniștilor, moțiunea simplă asupra activității judecătorilor Curții Constituționale a RM.

Carte lansată cu participarea Preşedintelui RM 

Președintele Republicii Moldova, Igor Dodon, a participat la lansarea cărții „Statalitatea Moldovei: continuitatea istorică și perspectiva dezvoltării”.

Sursa: Almanah politic 2017 

Sondaj

  • Cine ar fi avantajat de eventuale alegeri parlamentare anticipate?

    View Results

    Loading ... Loading ...