[ X ]
Exclusiv7 Noiembrie 2018 09:00

(ACUM UN AN) Decizia Guvernului privind circumscripţiile 

TRIBUNA continuă proiectul în care vă prezentăm evenimentele politice ce au avut loc exact acum un an. De data aceasta vă propunem să vă amintiţi ce s-a întâmplat pe 7 noiembrie 2017. 

Decizia Guvernului privind circumscripţiile 

Guvernul Republicii Moldova a luat act de decizia Comisiei naționale pentru constituirea circumscripțiilor uninominale permanente din 30 octombrie 2017 și a aprobat hotărârea privind constituirea a 51 de circumscripții.

Programul „Prima Casă”

Cabinetul de miniștri a aprobat proiectul de lege pentru implementarea programului „Prima Casă”, prin care era facilitat accesul familiilor tinere la creditare.

Rapoartele participanţilor la referendum 

Comisia Electorală Centrală (CEC) a luat act de rapoartele financiare ale participanților în campania electorală a referendumului local privind revocarea primarului general al municipiului Chișinău, din data de 19 noiembrie 2017, la situația zilei de 3 noiembrie 2017. Rapoarte au prezentat PL şi PSRM.

Un nou deputat 

Comisia Electorală Centrală (CEC) a inițiat procedura de validare a mandatului de deputat în Parlamentul Republicii Moldova al Alei Mironic de pe lista PCRM.

Vizita lui Edgars Rinkevics

Președintele Republicii Moldova, Igor Dodon, Prim-ministrul Pavel Filip, Președintele Parlamentului, Andrian Candu şi liderul PDM, Vlad Plahotniuc au avut întrevederi cu ministrul Afacerilor Externe al Republicii Letonia, Edgars Rinkevics, aflat într-o vizită de lucru la Chișinău.

Discuţia lui Pavel Filip cu Ben Kelmanson

Premierul Pavel Filip şi șeful echipei de experți ai Fondului Monetar Internațional (FMI), Ben Kelmanson, în cadrul unui briefing de presă, au dat aprecieri primului an de implementare a noului program de colaborare dintre RM şi FMI.

Întrevederile Ceciliei Malmstrom

Prim-ministrul Republicii Moldova, Pavel Filip și Comisarul European pentru Comerț, Cecilia Malmstrom au avut o întrevedere, după care au susținut o conferință de presă. Şi Președintele Republicii Moldova, Igor Dodon, a avut o întrevedere cu Cecilia Malmstrom. De asemenea, Comisarul european a participat, împreună cu viceprim-ministrul, ministrul Economiei și Infrastructurii, Octavian Calmîc, la lansarea unui nou proiect ce ținea de vizibilitatea și comunicarea pentru acțiunile de implementare a AA/DCFTA.

Şedinţa săptămânală a PDM 

Partidul Democrat din Moldova (PDM) a discutat amănunțit, în ședința săptămânală a formațiunii, despre proiectul „Prima casă”. După şedinţă, liderul PDM, Vlad Plahotniuc, a făcut declaraţii de presă.

Mitingul PSRM 

Membrii și simpatizanții Partidului Comuniștilor din Republica Moldova (PCRM) au desfășurat un miting, cu ocazia aniversării a 100 de ani de la marea revoluție sovietică socialistă din octombrie.

Igor Dodon – la ceremonia Orchestrei Prezidenţiale

Preşedintele Igor Dodon a participat la ceremonia prilejuită de aniversarea a 25-a de la formarea Orchestrei Prezidenţiale a Republicii Moldova.

Deputaţii la Parlamentul European

Deputaţi din Parlamentul Republicii Moldova şi ai Adunării Populare a Găgăuziei, membri ai grupului de lucru parlamentar privind asigurarea funcţionalităţii autonomiei găgăuze au efectuat o vizită de lucru la Parlamentul European în perioada 7-9 noiembrie 2017.

Sursa: Almanah politic 2017 

Sondaj

  • Cine merită titlul „Politicianul anului 2018”?

    View Results

    Loading ... Loading ...