[ X ]
Breaking news6 Noiembrie 2018 13:51

Andrei Năstase, în Franța: Cerem micșorarea urgentă a tarifelor la căldură

Președintele Platformei Demnitate și Adevăr, Andrei Năstase, participă, în aceste zile, la Congresul Asociației Internaționale a Primarilor Francofoni, desfășurat la Lille, Franța.

După cum informează TRIBUNA, într-o postare pe o rețea de socializare, Andrei Năstase a oferit mai multe detalii despre deplasare.

„Pe fundalul unor discuții purtate cu aleşi ai comunităților francofone din întreaga lume și al unor activități axate pe însușirea de proiecte testate deja de lumea civilizată și de bune practici de administrare locală și centrală în interesul oamenilor, constat cu și mai mare îngrijorare că Acasă, în Moldova lucrurile continuă să meargă prost, din cauza unei guvernări cleptocratice preocupată de menținerea cu orice preț la putere și în libertate, inclusiv din contul strangulării democrației, a manipulării și a pauperizării populației. Bunăoară, sezonul de încălzire a început deja, iar reducerea tarifului la căldură, ce urma a se produce încă de la începutul anului se adaugă la multiplele promisiuni mincinoase ale guvernării. În martie 2018 ANRE a redus tariful la gaze cu 19,6% pentru centralele electrice care fac energie din gaz. Întrucât în costul de producere a agentului termic, generat de SA „Termoelectrica”, componenta de procurare a gazului natural o constituie 77%, micșorarea tarifelor la gaz ar fi trebuit să contribuie la reducerea costurilor de producere a energiei termice cu aproximativ 15%. Respectiv, tot din martie trebuia micşorat şi tariful la căldură. Mai mult, experții în energetică au depistat și reclamat juridic enorme inadvertențe la calcularea uzurii de către SA Termoelectrica, uzură ajunsă brusc în 2016 la 116 milioane de lei. Or, aceasta e o evidentă rezervă pentru micșorarea tarifului la căldură”, a precizat el.

Andrei Năstase a menționat că solicită, pe această cale, micșorarea urgentă a tarifelor la căldură. „Acum, în interesul oamenilor, nu în interes electoral și la comandă mafiotică. Știm bine de ce ANRE nu se grăbește să micșoreze tariful la căldură. Pentru că așa cum ne-am obișnuit deja și pe alte dimensiuni, populația este jecmănită din plin până mai aproape de alegeri, apoi, chipurile la inițiativa și din grija părintească a coordonatorului, spălătorul și hoțul de zeci de miliarde de dolari de la cetățenii țării, după o piesă de circ realizată de PD cu partenerii săi socialiști, ANRE va admite că e necesar electoral de redus tariful. Plahotniuc îi desconsideră pe moldoveni, îi crede de proști și speră că nu va fi sancționat pentru această batjocură. Se înșeală! Îl așteaptă pușcăria și confiscarea extinsă a averilor dobândite ilicit, inclusiv din taxele și tarifele plătite de oameni. Iar unica lui tentativă de salvare e să se constate că e nebun, pentru că doar un nebun, având toată puterea în stat e în stare să supună cetățenii țării genocidului social, sărăcirii și unui masiv și dureros exod departe de cei dragi, în loc să transforme țara în cel mai sigur, frumos și prosper loc din această lume”, a scris Năstase.

Andriana Cheptine

Sondaj

  • Cine e vinovat de criza politică din RM?

    View Results

    Loading ... Loading ...