[ X ]
Important4 Noiembrie 2018 09:00

TOP-10 cei mai activi actori politici ai lunii octombrie

Tradiţional deja, TRIBUNA vine cu un clasament convenţional al celor mai activi actori politici ai lunii, elaborat în baza evenimentelor şi acţiunilor publice generate de aceştia sau la care participă ei.  

1). Preşedintele Igor Dodon

Şeful statului a avut în luna octombrie 37 de evenimente şi acţiuni publice, păstrând acelaşi tempou de activitate ca şi în lunile precedente. Fidel ritmului pe care şi l-a impus, Preşedintele continua să aibă o medie de peste un eveniment pe zi.

2). Partidul Socialiştilor

Pe locul doi în clasament este Partidul Socialiştilor, care s-a activizat simţitor mai ales pe seama campaniei de desemnare a candidaţilor săi pentru circumscripţiile uninominale, dar şi pe seama protestelor pe care le organizează în raioane. În total, PSRM a avut în octombrie 33 de evenimente şi acţiuni publice.

3). Premierul Pavel Filip

 Doar un pas îl desparte pe Premierul Pavel Filip de poziţia a doua – el este pe poziţia a treia cu 32 deevenimente şi acţiuni publice. Totodată, trebuie de menţionat că în octombrie Premierul a menţinut tempoul său obişnuit de activitate.  

4). Platforma Demnitate şi Adevăr

Platforma Demnitate şi Adevăr se situează pe locul patru în clasament, având cam în jumătate evenimente şi acţiuni publice în raport cu primii trei actori politici. Totuşi, PDA are o medie de circa un eveniment la două zile, ceea ce nu e rău pentru un partid de opoziţie.  

5). Speakerul Andrian Candu

O medie de circa un eveniment la două zile are şi Speakerul Andrian Candu, care în octombrie a generat sau a participat la 15 evenimente şi acţiuni publice. Dacă adăugăm aici şi activismul Speakerului pe linia mass-media, el s-a prezentat destul de bine în această lună.    

6). Partidul Democrat

Pe locul şase în clasament se situează Partidul Democrat, care a avut 11 evenimente şi acţiuni publice. În medie, PDM a avut circa o acţiune publică la trei zile.  

7). Partidul Acţiune şi Solidaritate

La mică distanţă, PDM este urmat de Partidul Acţiune şi Solidaritate cu 9 evenimente şi acţiuni publice. Unele dintre acestea, PAS le-a organizat împreună cu PDA, cu care intenţionează să meargă în alegeri în cadrul aceluiaşi bloc electoral.

8). Partidul Şor

Destul de activ în această lună a fost şi Partidul Şor, care a avut în total 7  evenimente şi acţiuni publice. Totodată, trebuie de menţionat că această formaţiune a avut şi un şir de evenimente la nivel local (care nu fac obiectul acestui top), dar şi o apreciabilă prezenţă în mass-media.  

9). Partidul Liberal

Pe locul nouă în clasament este Partidul Liberal cu 6 evenimente şi acţiuni publice. Chiar dacă nu au fost multe, apariţiile publice ale acestei formaţiuni au fost, totuşi, consistente şi mediatizate suficient de bine.

10). Partidul Popular European din Moldova  

Încheie clasamentul Partidul Popular European din Moldova cu 5 evenimente şi acţiuni publice. Acestea au fost generate preponderent de reprezentanţii formaţiunii în Parlament şi Guvern.

Sondaj

  • Cât credeţi că va dura coaliţia PSRM-ACUM?

    View Results

    Loading ... Loading ...