[ X ]
Exclusiv2 Noiembrie 2018 09:00

(ACUM UN AN) Moţiunea comuniştilor 

TRIBUNA continuă proiectul în care vă prezentăm evenimentele politice ce au avut loc exact acum un an. De data aceasta vă propunem să vă amintiţi ce s-a întâmplat pe 2 noiembrie 2017. 

Critica PAS 

În cadrul unei conferințe de presă, lidera PAS, Maia Sandu, a criticat modul în care au fost constituite circumscripţiile uninominale pentru alegerile parlamentare.

Acord moldo-comunitar – ratificat  

Parlamentul a ratificat Acordul între Uniunea Europeană și Republica Moldova privind procedurile de securitate pentru schimbul şi protecţia informaţiilor clasificate.

Politica fiscală și vamală – votată 

Parlamentul a votat în prima lectură politica fiscală și vamală pentru anul 2018. Documentul a fost susținut de majoritatea deputaților prezenți la şedinţă.

Vizita şefului statului la nordul ţării 

Președintele Republicii Moldova, Igor Dodon a efectuat o vizită la nordul țării. El a vizitat Mănăstirea Sfintei Treimi din satul Rudi, raionul Soroca, două grădinițe care au beneficiat de suportul Fundației de Binefacere „Din Suflet”, a înmânat cheile unei case recent renovate unei familii nevoiașe din satul Călărășeuca, raionul Ocnița etc. De asemenea, Președintele țării a efectuat o vizită la grădinițele de copii din satele Alexăndreni, Grigorești și Bilicenii Noi.

Moţiunea comuniştilor 

Fracțiunea parlamentară a Partidului Comuniștilor din Republica Moldova (PCRM) a inițiat moțiunea simplă privind eliberarea din funcții a judecătorilor Curții Constituționale.

Întrevederea Prim-ministrului cu Înalții Consilieri ai UE

Reformele promovate de Executiv și prioritățile de activitate pentru perioada următoare au fost analizate în cadrul întrevederii Prim-ministrului Pavel Filip cu Înalții Consilieri ai Uniunii Europene. La discuţii a participat şi Ambasadorul UE la Chișinău, Peter Michalko.

Lista circumscripțiilor uninominale – transmisă Guvernului 

Comisia națională pentru constituirea circumscripțiilor uninominale permanente a prezentat Guvernului spre aprobare lista circumscripțiilor uninominale. Conform hărții finale, care cuprindea în total 51 de circumscripții, 48 urmau să fie constituite pe teritoriul Republicii Moldova, iar 3 în afara țării.

Demisia lui Vasile Panciuc – acceptată 

Parlamentul a aprobat demisia deputatului PCRM, Vasile Panciuc. Deputatul comunist a depus cerere de demisie din motive de sănătate.

Sursa: Almanah politic – 2017 

Sondaj

  • Cine ar fi avantajat de eventuale alegeri parlamentare anticipate?

    View Results

    Loading ... Loading ...