[ X ]
Exclusiv1 Noiembrie 2018 18:00

Vladimir Voronin a fost premiat pentru recordul național „25 ani la cârma aceluiași partid - PCRM”

Compania de consultanţă şi promovare a imaginii „Poliexpert” şi portalul www.tribuna.md au acordat astăzi o nouă Diplomă pentru un record politic, care se va regăsi în noul proiect cu tentă istorică – „Cartea recordurilor politice a Republicii Moldova”. Este vorba despre recordul național „25 ani la cârma aceluiași partid – PCRM” (1993-2018), stabilit de Președintele Partidului Comuniștilor din Republica Moldova, Vladimir Voronin.

După cum informează TRIBUNA, după premiere, Vladimir Voronin a fost întrebat cum i-a reușit acest record.

„Când noi, un grup de tovarăși, am început să formăm partidul, la început nu credeam că voi conduce eu noul partid al comuniștilor. M-am adresat la mulți foști lideri de partid de rang înalt din epoca sovietică, cu  propunerea de conduce noua organizație comunistă. Și de fiecare dată am primit răspuns negativ. Ei îmi spuneau că este o pagină întoarsă, ziua de ieri, că un astfel de partid niciodată nu va mai fi. De aceea, printre membrii PCRM au fost puțini reprezentanți ai fostului partid sovietic. Atunci, a devenit foarte clar pentru mine, și am înțeles diferența dintre un „comunist” și un „membru de partid”. Nu mi-am stabilit obiectivul de a fi în fruntea PCRM un sfert de secol. Dar tovarășii mi-au dat în mod repetat marea încredere, alegându-mă la congres președintele partidului. Această încredere mă obligă și îmi dă puterea de a îndeplini această misiune deloc simplă și responsabilă”, a spus Vladimir Voronin.

Fiind întrebat cum au fost acești 25 ani pentru el, Vladimir Voronin a spus că, în primul rând, a fost o mare și importantă parte a vieții sale.

„Aș zice însăși viața. Partidul Comuniștilor din Republica Moldova nu este un „proiect”, cum se spune acum, nu e doar o organizație politică. PCRM este o uniune de oameni, gata pentru jertfe pentru idee. O comunitate de oameni care nu pot trăi altfel. Partidul este soarta noastră comună, biografia noastră, viața noastră. Ca și fiecare viață, a fost diferită, dar niciodată simplă. Și atunci când am trecut peste interdicții, ieșind din subteran, și atunci când am luptat în opoziție, și atunci când timp de 8 ani și jumătate am condus acest stat, și astăzi când continuăm lupta în opoziție. În principiu, totul depinde de scopurile pe care și le pun oamenii și marea organizație politică. Scopurile noastre se formulau în corelație cu interesele țării și ale poporului. Scopul de bază al Moldovei și a popoarelor care trăiesc aici a fost unul – „Să fie”. Pe parcursul acestor 8 ani, cât noi, comuniștii, am guvernat această țară, Moldova a demonstrat că poate singură și cu succes să se dezvolte ca țară independentă și că pentru asta nu-i nevoie să te închini, să te umilești, să mergi cu mâna întinsă, pentru niște credite și împrumuturi pentru a vinde interesele naționale. Noi suntem comuniști, noi mereu ținem minte că în urma noastră este poporul, țara, care are dreptul la mândrie națională, independență și suveranitate”, a menţionat liderul PCRM.

În context, fiind întrebat ce urmează, Vladimir Voronin a spus: „Ca și înainte: muncă și luptă. Pentru bine și în numele Patriei. O altă soartă, nici eu personal, și nici tovarășii mei, nu ne imaginăm”.

Notă: Vladimir Voronin a primit diploma care certifică recordul pe care l-a stabilit, o statuetă în formă de tribună, noua culegere de povestiri a scriitorului Igor Volniţchi „Şoaptele Planetei M”, şi două vinuri marca „Granovia” din partea partenerului nostru „Granovia Wines” – brand lansat în Moldova de fostul legislator american, Alvin Granoff.

IMG_5679 IMG_5722 IMG_5734 IMG_5745 IMG_5748 IMG_5752 IMG_5756 IMG_5767 Logo-dop-page-001

Andriana Cheptine 

Sondaj

  • Cine merită titlul „Politicianul anului 2018”?

    View Results

    Loading ... Loading ...