[ X ]
Breaking news1 Noiembrie 2018 12:45

Parlamentul a ratificat Protocolul adiţional dintre Moldova şi Croaţia

Plenul Parlamentului a ratificat, în ședința de astăzi, Protocolul adiţional dintre Republica Moldova şi Republica Croaţia cu privire la amendamentele introduse în Acordul privind promovarea şi protejarea reciprocă a investiţiilor. Documentul a fost votat, în lectură finală, de către  75 de deputați din cei prezenți la ședință.

 După cum informează TRIBUNA, protocolul completează şi modifică prevederile ce se referă la acordarea tratamentului naţional şi tratamentul naţiunii celei mai favorizate, interese esenţiale de securitate. Prin aceste amendamente, părţile  se obligă să-şi acorde reciproc toate avantajele pe care le-au acordat sau le vor acorda în viitor ţărilor terţe în domeniul relaţiilor comerciale, precum şi vor beneficia, reciproc, pe teritoriul celuilalt stat semnatar de aceleaşi drepturi şi obligaţii de care beneficiază naţionalii.

Protocolul a fost semnat la 30 ianuarie 2018 și acesta este unul bilateral, interstatal, structurat în 5 articole, elaborat în două exemplare originale. Documentul are drept scop consolidarea raporturilor economice reciproc avantajoase, crearea condiţiilor favorabile pentru colaborare în baza principalelor direcţii de dezvoltare social-economice și reglementarea relaţiilor comercial-economice.

Andriana Cheptine 

Sondaj

  • Cine merită titlul „Politicianul anului 2018”?

    View Results

    Loading ... Loading ...