[ X ]
Important30 Octombrie 2018 06:00

Cele două motive pentru care conducerea PDM organizează întâlniri ale deputaților și miniștrilor lor în provincie

„Există cel puțin două motive pentru care conducerea Partidului Democrat organizează întâlniri ale deputaților și miniștrilor lor în provincie. Unu: asumarea  responsabilității pentru angajamentele luate de actuala majoritate parlamentară în plan extern, la București și Bruxelles. Doi: pregătirea Partidului Democrat din Moldova pentru alegerile parlamentare de anul viitor”, scrie, într-o postare pe blogul personal, jurnalistul Victor Nichituş.

Potrivit lui, „nimeni nu a văzut simplitatea lucrurilor anunțate”. „Experții s-au lansat în teorii conspiraționiste care au avut misiunea de a speria electoratul. Lucrurile erau/sunt de o simplitate extremă, membrii de vază ai PDM se  întâlneau/întâlnesc cu locuitorii  raioanelor moldovenești pentru că aceștia constituie marea masă a electoratului. Ergo: se identifică problemele locale și se verifică potențialii candidați ai partidului pentru alegerile parlamentare din circumscripțiile uninominale”, afirmă jurnalistul.

El atrage atenție asupra faptului că, „din vara anului 2017, nici o formațiune de pe dreapta politică moldoveană nu ar întâlniri, anunțate, în raioane”.

Victor Nichituş constată că, „liderul Partidului Democrat din Moldova a impus partidelor politice moldovenești agenda de campanie pre-electorală”. „Vizitele în provincie ar fi trebuit să identifice potențialele teme de campanie și să verifice modul de comportament, în fața electoratului viitor, al posibililor candidați în circumscripțiile uninominale. Cu siguranță, PDM a făcut acest lucru iar candidați vor fi anunțați”, mai scrie el.

Cristina Pendea

Sondaj

  • Cine merită titlul „Politicianul anului 2018”?

    View Results

    Loading ... Loading ...